X

Zelenski anunță că avioane de ‘război F-16 sunt deja pe cerul Ucrainei și vor fi mai multe’

Zelenski anunță că avioane de ‘război F-16 sunt deja pe cerul Ucrainei și vor fi mai multe’

Preşedintele Volodimir Zelenski a anunţat joi că avioane de război F-16 de fabricaţie americană sunt deja utilizate în spaţiul aerian al Ucrainei, informează EFE.

“F-16-urile sunt deja pe cerul Ucrainei şi vor fi mai multe”, a informat şeful statului ucrainean pe contul său de X, unde a publicat un clip video în care rezumă eforturile administraţiei sale de a obţine acest tip de sisteme de apărare occidentale.

“Încă din prima zi a invaziei ruse pe scară largă, Ucraina le-a cerut partenerilor săi să închidă cerurile sau să furnizeze avioane”, a afirmat liderul de la Kiev.

“Ştiam că este fezabil, că lumea are puterea de a face acest lucru. Combinăm eforturile politice, diplomatice şi militare în acest scop. Încetul cu încetul, pas cu pas, obţinem rezultatul”, a adăugat preşedintele ucrainean.

Preşedintele Zelenski a anunţat sosirea acestor avioane în ţara sa la sfârşitul săptămânii trecute, într-un mesaj în care le-a mulţumit pentru acest sprijin aliaţilor Ucrainei, menţionând în special Danemarca, Ţările de Jos şi Statele Unite.

Preşedintele ucrainean nu a precizat numărul total de avioane primite, însă, potrivit unor instituţii de presă care anticipaseră vestea sosirii aeronavelor în această săptămână, este vorba de aproximativ zece avioane de război F-16, fiind aşteptate livrarea altor 20 până la sfârşitul anului.

Tags: anunțăavioane de 'război F-16Zelenski
Categorii: Război in UcrainaȘtirile zilei