X

Zelenski ar putea iniția o anchetă privind o posibilă imixtiune a Kievului în scrutinul prezidențial american din anul 2016

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat joi că este pregătit să inițieze o anchetă privind o posibilă imixtiune a Kievului în scrutinul prezidențial american din anul 2016, care ar viza inclusiv compania de energie Burisma, în cadrul căreia era implicat fiul lui Joseph Biden, potrivit mediafax.

“Când SUA vor spune: «Da, au fost ingerințe»; voi spune: «Vă rugăm să ne oferiți detalii și vom căuta. Vom fi fericiți să investigăm». SUA nu mi-au dat nimic”, inclusiv cu privire la Burisma, a declarat Zelenski, în cadrul unei conferințe de presă care a durat aproximativ 10 ore.

Citește și : Bulgaria, condamnată de CEDO pentru decizia de a expulza un migrant fost militar sirian

“Ucrainenii ar trebui să investigheze singuri, probabil că există indicii în acest sens, dar în primul rând este problema noastră”, a afirmat liderul de la Kiev, adăugând: “Este foarte important pentru noi, astfel ca, în viitor, să nu intervenim niciodată în alegerile din vreo altă țară”.

Anterior, Zelenski a negat categoric sugestiile că ar fi fost șantajat de omologul său american, Donald Trump, în cadrul convorbirii telefonice din luna iulie, în urma căreia Camera Reprezentanților a lansat o anchetă privind solicitările lui Trump adresate liderului Ucrainei în sensul compromiterii imaginii fostului vicepreşedinte Joseph Biden, candidat în scrutinul prezidenţial din 2020.

Liderul de la Kiev a adăugat că “Ucraina nu se opune” unei anchete comune cu SUA privind afacerile familiei Biden în Ucraina, relatează publicația The Straits Times.

Procurorul din Ucraina care a investigat inițial suspiciunile de corupție vizând afaceri în care era implicat și Hunter Biden a afirmat că nu crede că acesta sau tatăl său ar fi încălcat legislația ucraineană.

Citește și : China promite să-şi majoreze achiziţiile de produse agricole americane (FT)

Tags: anchetaBurismaCamera ReprezentantilorDonald TrumpJoseph BidenkievSUAZelenski
Categorii: Diaspora