X

Zelenski are aşteptări mari: ‘În septembrie va fi mai multă unitate’

Zelenski are aşteptări mari: ‘În septembrie va fi mai multă unitate’

Președintele Ucrainei, Vladimir Zelenski a spus că se așteaptă la „noi pachete de apărare pentru soldații ucraineni” în săptămânile ce urmează. Oficialul a spus că luna septembrie va fi una în forță pentru Ucraina.

Declarația a venit la scurt timp după ce Kievul a suspendat o alarmă aeriană nocturnă la nivel național și a anunțat distrugerea mai multor rachete de croazieră rusești, transmite europalibera.org. 

Scriind pe Telegram pe 27 august, Zelenski a spus că se așteaptă „noi pachete de apărare pentru soldații ucraineni” în săptămânile următoare.

Zelenski are aşteptări mari: ‘În septembrie va fi mai multă unitate’

„Artilerie, vehicule blindate, sisteme și rachete de apărare antiaeriană, echipamente de deminare”, a scris el. „Partenerii noștri au fost informați despre nevoile noastre. Așteptăm decizii. O lume unită este mai puternică decât orice agresor”, a conchis el. „În septembrie, va fi mai multă unitate”.

Citeşte şi: Ruşii au interceptat o dronă de spionaj americană deasupra Mării Negre – Stiripesurse.md

Ucraina a distrus patru rachete de croazieră rusești în timp ce Kievul a declanșat o alarmă națională de raid aerian în noaptea de 26 spre 27 august, informează Forțele Aeriene ucrainene pe Telegram. Rusia a anunțat, de asemenea, că a respins două atacuri cu drone pe teritoriul său.

Serhi Popko, șeful administrației militare municipale din Kiev, afirmă că toate rachetele care se îndreptau spre zona Kievului au fost distruse.

Tags: kievucrainaVladimir Zelenski
Categorii: Război in UcrainaȘtirile zilei