Zelenski: Bombardamentele rusești au distrus 113 biserici din Ucraina

Publicat:

Președintele Volodimir Zelenski spune că bombardamentele rusești au distrus 113 biserici din Ucraina de la începutul războiului, informează mediafax.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski susține că artileria rușilor a „distrus” 113 biserici în timpul „războiului la scară largă” cu Ucraina.


Citește și : Incendiu puternic de vegetaţie la periferia Atenei. Autorităţile au început evacuările în unele zone

„Printre acestea se numără cele vechi care au rezistat celui de-al Doilea Război Mondial, dar nu au rezistat ocupației rusești. Există, de asemenea, cele care au fost construite după 1991. Reconstrucția mănăstirii Tuturor Sfinților de la Lavra Sviatohirsk a început în 2001. 10 iunie ar fi o altă aniversare a începerii construcției”, a spus el, potrivit CNN.

Sâmbătă, Biserica Tuturor Sfinților din Sviatohirsk Lavra a fost „distrusă” de bombardamentele rusești.

Zelenski a mai spus că nu este primul bombardament asupra mănăstirii și că „trei călugări din Lavra au fost uciși de bombardamentul rusesc de miercuri”. „Slujbele de închinare sunt forțate să fie ținute în subsol”, a precizat președintele ucrainean.

Potrivit președintelui, atacurile artileriei rusești sunt „constante” în Lavra.

Zelenski a subliniat că Lavra din Sviatohirsk „aparține Bisericii Ortodoxe Ucrainene, care încă este considerată la Moscova ca fiind legată de Biserica Ortodoxă Rusă, dar nici măcar acest lucru nu oprește armata rusă”.

Citește și : Patru combatanţi voluntari străini au fost ucişi în Ucraina

Ca urmare a „sprijinului acordat de ierarhii ortodocși din Rusia pentru agresiunea împotriva Ucrainei”, Zelenski a cerut Bisericii Ortodoxe Ucrainene „să tragă concluzii”.

„Armata rusă poate înceta să mai ardă biserici. Armata rusă poate înceta să mai distrugă orașe. Armata rusă poate înceta să ucidă copii. Dacă aceeași persoană de la Moscova doar dă un astfel de ordin. Iar faptul că încă nu există un astfel de ordin este o umilință evidentă pentru întreaga lume”, a adăugat Volodimir Zelenski.

 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Ucraina pierde anual peste 11 miliarde de dolari din cauza minelor de teren

Ucraina pierde anual peste 11 miliarde de dolari din cauza minelor de teren Ucraina pierde anual peste 11 miliarde de dolari din produsul intern brut...

Zelenski îi va prezenta lui Biden luna aceasta ‘planul de victorie’ în războiul cu Rusia

Zelenski îi va prezenta lui Biden luna aceasta 'planul de victorie' în războiul cu Rusia Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat miercuri că luna aceasta...

Igor Grosu la Summitul Internațional Crimeea: Pacea Ucrainei este pacea Moldovei și a Uniunii Europene

Igor Grosu la Summitul Internațional Crimeea: Pacea Ucrainei este pacea Moldovei și a Uniunii Europene Astăzi, președintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Grosu, a participat la...

Ucraina dorește ca India să „modereze” negocierile cu Rusia, nu doar să fie „poștaș” – Ambasador

Ucraina dorește ca India să „modereze” negocierile cu Rusia, nu doar să fie „poștaș” – Ambasador India ar trebui să joace un rol mai...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.