Zelenski cere aliaților să trimită tancuri în timp ce luptele continuă în estul Ucrainei

Publicat:

Oficialii ucraineni au raportat joi lupte grele în regiunile estice, în timp ce forțele Kievului încercau să respingă trupele rusești, iar președintele Volodimir Zelenski a îndemnat Occidentul să furnizeze armatei sale tancuri, scrie Reuters, conform mediafax.

Armata ucraineană a declarat că rușii s-au concentrat asupra unei ofensive în sectorul Bakhmut din regiunea Donețk, dar atacurile din sectoarele Avdiivka și Kupiansk nu au avut succes.


Vezi şi: Biden consideră drept ‘penibilă’ debandada din rândul republicanilor din Congres – VIDEO – Black News

Guvernatorul regiunii Luhansk a declarat că trupele ucrainene recuperează zonele “pas cu pas”. Dar a adăugat: “Nu se întâmplă repede”.

Guvernatorul din Luhansk, Serhiy Haidai, a declarat că se așteaptă ca luptele să se intensifice pe măsură ce temperaturile vor scădea și mai mult, iar solul va îngheța. “Atunci se va deschide oportunitatea de a folosi echipamente grele”, a spus el.

În discursul său video de seară, Zelenski i-a îndemnat pe aliații occidentali să furnizeze armatei sale tancuri și arme grele pentru a combate forțele ruse.

Președintele francez Emmanuel Macron a declarat miercuri că guvernul său va trimite vehicule blindate de luptă ușoare AMX-10 RC pentru a ajuta la efortul de război.

Zelenski i-a mulțumit lui Macron, dar a spus: “Nu există niciun motiv rațional pentru care Ucraina nu a fost încă aprovizionată cu tancuri occidentale”.

Liderul ucrainean a mai spus că trupele sale din afara Bakhmutului ocupat de Rusia au provocat numeroase pierderi adversarilor lor și că Rusia își consolidează forțele în regiune.

Armata ucraineană a declarat joi că a estimat că 800 de soldați ruși au fost uciși în ultima zi, majoritatea în luptele din regiunea Donețk. Numărul – care ar însemna o pierdere uriașă de vieți omenești pentru o singură zi – nu a putut fi confirmat în mod independent.

Citeşte şi: 8 persoane, printre care 5 copii, găsite împușcate mortal într-o casă din SUA – Black News

De asemenea, armata a declarat că un avion rusesc, un elicopter și trei tancuri au fost distruse în ultima zi.

Atacurile rusești aeriene, cu rachete și rachete asupra orașului Bakhmut, în mare parte ruinat, și a altor două orașe din Donețk – Kostiantynivka și Kurakhove – au provocat un număr nespecificat de victime civile, a precizat aceasta.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Ucraina îşi retrage trupele dintr-un cartier al oraşului strategic Ceasov Iar

Ucraina îşi retrage trupele dintr-un cartier al oraşului strategic Ceasov Iar Armata ucraineană a confirmat joi că şi-a retras trupele dintr-un cartier al oraşului strategic...

Rusia este dispusă să exporte în continuare gaze spre Europa. Kievul vrea să-i închidă robinetul

Rusia este dispusă să exporte în continuare gaze spre Europa. Kievul vrea să-i închidă robinetul Rusia este gata să continue să livreze gaze Europei şi...

391 de atacuri ruse în ultimele 24 de ore în regiunea Zaporojie

391 de atacuri ruse în ultimele 24 de ore în regiunea Zaporojie Bombardamente ruse au făcut doi morţi în regiunea Zaporojie din Ucraina, a anunţat...

Turcia poate contribui la o încheiere echitabilă a războiului în Ucraina, i-a transmis Erdogan lui Putin la Astana

Turcia poate contribui la o încheiere echitabilă a războiului în Ucraina, i-a transmis Erdogan lui Putin la Astana Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, i-a transmis...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.