Zelenski critică dur EZITĂRILE Germaniei

Publicat:

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a criticat joi ezitările Germaniei de a autoriza livrările de tancuri grele pentru Ucraina, afirmând că aceasta “nu este o strategie bună”, informează AFP, potrivit agerpres.

“Sunt momente când nu trebuie să eziţi sau să te compari. (Cum se întâmplă) când cineva spune ‘eu voi livra tancuri dacă (şi) altcineva o va face'”, a afirmat Zelenski într-o videoconferinţă în timpul unui mic-dejun în marja Forumului de la Davos.


Citeşte şi: Scholz pune condiţii SUA pentru a livra tancuri Ucrainei – Black News

Preşedintele ucrainean făcea referire la informaţii apărute în presă conform cărora Berlinul a declarat că nu va livra tancuri grele dacă SUA nu vor livra la rândul lor tancuri Abrams.

Însă Washingtonul nu este gata să furnizeze Ucrainei aceste tancuri de luptă, a declarat miercuri un înalt responsabil al Pentagonului, justificând acest refuz prin probleme de mentenanţă şi de formare, dar fără a exclude o schimbare a poziţiei americane în viitor.

“Nu cred că aceasta este o bună strategie de adoptat”, şi-a exprimat regretul preşedintele ucrainean vizând Berlinul, care face obiectul unei presiuni în creştere din partea mai multor ţări vecine europene pentru ca să autorizeze livrările de tancuri Leopard, tancuri de luptă foarte puternice.

Orice trimitere de material de război de fabricaţie germană trebuie să primească undă verde din partea Berlinului. Lideri ai Finlandei, Poloniei şi Regatului Unit au îndemnat marţi la o decizie rapidă.

“Obiectivul nostru este de a elibera toate teritoriile noastre”, inclusiv Crimeea anexată de Rusia în 2014, a mai spus Volodimir Zelenski joi, în timpul intervenţiei sale online de la Davos. “Crimeea este pământul nostru, teritoriul nostru, marea noastră şi munţii noştri. Daţi-ne armele voastre şi noi ne vom recupera pământurile noastre”, i-a îndemnat el pe partenerii săi occidentali.

Citeşte şi: INCENDIU puternic la o cazarmă din Armenia! Cel puţin 15 oameni au murit! – Black News

Această intervenţie a lui Zelenski, a doua la Davos, survine la o zi după prăbuşirea unui elicopter lângă Kiev ce a dus la moartea ministrului de interne al Ucrainei şi altor 13 persoane.

Întrebat despre ipoteza unui accident, Zelenski a răspuns că “mai multe teorii sunt analizate şi nu sunt autorizat să vorbesc despre diferite ipoteze până la finalul investigaţiilor”. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Vladimir Putin a semnat decretul de încorporare a 133.000 de cetăţeni de recruți pentru stagiul militar obligatoriu

Vladimir Putin a semnat decretul de încorporare a 133.000 de cetăţeni de recruți pentru stagiul militar obligatoriu Preşedintele rus Vladimir Putin a semnat luni decretul...

Soldații ucraineni au luat cu asalt și aruncat în aer o clădire din Torețk

Soldații ucraineni au luat cu asalt și aruncat în aer o clădire din Torețk Soldații ucraineni au aruncat în aer un bloc din Torețk, regiunea...

Putin acuză Occidentul că a pregătit Ucraina să atace Rusia

Putin acuză Occidentul că a pregătit Ucraina să atace Rusia Preşedintele rus Vladimir Putin a acuzat luni "elitele occidentale" că ar fi pregătit armata ucraineană...

Rușii au naționalizat cea mai mare centrală nucleară din Europa

Rușii au naționalizat cea mai mare centrală nucleară din Europa Evgheni Balitski, liderul numit de Rusia în regiunea Zaporojie, care a fost anexată, a declarat...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.