X

Zelenski: Dacă Trump, chiar poate opri războiul în 24 de, voi fi un președinte foarte fericit

Zelenski: Dacă Trump, chiar poate opri războiul în 24 de, voi fi un președinte foarte fericit

Președintele ucrainean Vladimir Zelensky ar dori să cunoască planul fostului președinte american Donald Trump, care se presupune că va permite încheierea războiului ruso-ucrainean în 24 de ore. Șeful statului a afirmat acest lucru într-un interviu acordat canalului german de televiziune ARD, al cărui videoclip a fost publicat pe YouTube de către Președinte pe 29 ianuarie.

Citește și Dragoș Galbur: „Reintegrarea regiunii transnistrene este o bombă cu ceas pentru R. Moldova”

Jurnalistul a întrebat dacă Zelenski are încredere în Trump „cel puțin pentru 24 de secunde”. “Ei bine, voi vorbi cu el. Și mă cunoașteți, sunt o persoană absolut sinceră și cu siguranță voi putea spune asta după întâlnire. Vă spun sincer, dacă formatul sau formula lui conduce la pace si 24 de ore chiar sunt suficiente pentru el, atunci voi fi foarte fericit. Foarte fericit. Pentru ca știu câți oameni pierdem într-o zi. Știu cât costă. Prin urmare, voi fi fericit daca cineva arată cum se pune capăt războiului în 24 de ore. Cine știe”, a spus Zelenski.

El a mai adăugat că nu a discutat despre asta cu Trump. Potrivit lui Zelenski, ultima lor conversație cu Trump a avut loc când acesta era încă președinte al Statelor Unite. Anterior, Zelenski, comentând declarația lui Trump despre intenția sa de a pune capăt războiului în 24 de ore, l-a invitat pe fostul președinte american să vină în Ucraina.

Tags: încetarea războiuluiTrumpZelenski
Categorii: Război in UcrainaȘtirile zilei