Zelenski face o vizită în Herson

Publicat:

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a vizitat luni Herson, oraş cheie din sudul Ucrainei recucerit săptămâna trecută din mâinile forţelor ruse, a indicat pentru AFP o sursă din interiorul preşedinţiei de la Kiev, transmite AFP, potrivit agerpres.

Zelenski s-a deplasat în ţinută în stil militar pe străzile oraşului, însoţit de gărzile sale de corp înarmate, fără însă ca el să poarte cască sau vestă antiglonţ, potrivit înregistrărilor video postate pe social media.


Citește și: TERORISTA din Istanbul a fost ARESTATĂ

”Glorie Ucrainei!”, au strigat mai mulţi localnici de la balconul unui bloc. ”Glorie eroilor!”, au răspuns, conform tradiţiei, şeful statului ucrainean şi cei care îl însoţeau.

Forţele ruse s-au retras de câteva zile din Herson după opt luni de ocupaţie, ceea ce le-a permis soldaţilor ucraineni să intre vineri în oraş.

În urmă cu două zile, Volodimir Zelenski a spus că forţele ruse au distrus infrastructura critică din oraşul Herson înainte de a-l părăsi, adăugând că autorităţile locale încep să stabilizeze oraşul.

Locuitorii au întâmpinat cu bucurie trupele ucrainene în centrul Herson vineri, după ce Rusia a abandonat singura capitala regională pe care o cucerise de la începutul războiului.

Citește și: UK: Mii de solicitanţi de azil aşteaptă o decizie de ani întregi

“Înainte de a părăsi Hersonul, ocupanţii au distrus toată infrastructura critică: comunicaţii, apă, căldură, electricitate. Ruşii de peste tot au acelaşi scop: să umilească oamenii cât de mult posibil. Dar vom reface totul, credeţi-mă”, a afirmat Zelenski într-un discurs înregistrat video.

El a spus că trupele ucrainene au preluat controlul asupra a peste 60 de aşezări în regiunea Herson.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Zelenski laudă armata ucraineană: ‘Ştie cum să surprindă’

Zelenski laudă armata ucraineană: 'Ştie cum să surprindă' Preşedintele Volodimir Zelenski a lăudat joi armata ucraineană pentru capacitatea sa "de a surprinde" şi de a...

Marea victorie tăcută a Ucrainei: recucerirea Mării Negre

Marea victorie tăcută a Ucrainei: recucerirea Mării Negre Utilizarea porturilor de la Dunăre și a portului Constanța din România și succesul în garantarea rutei de...

Pentru prima dată de la al Doilea Război Mondial, armata unei alte țări a invadat Rusia – Bloomberg

Pentru prima dată de la al Doilea Război Mondial, armata unei alte țări a invadat Rusia - Bloomberg Invazia pe scară largă a Rusiei pe...

Comisia Europeană consideră că Ucraina are dreptul să atace Rusia pe teritoriul acesteia

Comisia Europeană consideră că Ucraina are dreptul să atace Rusia pe teritoriul acesteia Comisia Europeană a susţinut joi că Ucraina are dreptul să atace Rusia...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.