X

Zelenski i-a cerut lui Macron să nu-i lase pe sportivii ruşi să participe la JO din 2024 de la Paris

Sportivii ruşi nu trebuie să poată participa la Jocurile Olimpice de la Paris din 2024, a cerut, marţi, preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski omologului său francez Emmanuel Macron, la 11 luni după ce Rusia a invadat Ucraina, informează AFP, potrivit agerpres.

“Am insistat în mod special asupra faptului că sportivii ruşi nu trebuie să participe la Jocurile Olimpice de la Paris”, a declarat Zelenski pentru agenţia Telegram după o convorbire telefonică cu şeful statului francez.

Citeşte şi: Phenianul este IZOLAT din cauza unei ‘boli respiratorii’

Rusia a invadat Ucraina pe 24 februarie, la trei zile după ceremonia de închidere a Jocurilor Olimpice de iarnă de la Beijing, încălcând Armistiţiul olimpic, care se extinde cu o săptămână înaintea Jocurilor şi cu o săptămână după Jocurile Paralimpice.

Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) a sancţionat rapid Moscova şi Minskul. De atunci, niciun eveniment sportiv internaţional nu a fost organizat sau susţinut în Rusia sau Belarus şi niciun simbol naţional din aceste ţări nu este afişat pe durata unui eveniment sportiv.

Citeşte şi: Pentagonul are capacitatea de a riposta la ameninţări în pofida unui deficit de stocuri – Black News

Într-un mesaj de Anul Nou, preşedintele CIO, Thomas Bach, a indicat că finalul anului 2022 se va continua şi în 2023 în materie de prelungire a sancţiunilor sportive.

“Aceste sancţiuni împotriva statelor şi guvernelor rus şi belarus trebuie să rămână în continuare”, a spus Bach.

Tags: Comitetul Internaţional Olimpic (CIO)Emmanuel MacronfrantaJocurile Olimpice de la ParisrusiaThomas BachucrainaVolodimir Zelenski
Categorii: ExterneRăzboi in Ucraina