Zelenski i-a scris premierului indian

Publicat:

Ministrul de externe adjunct al Ucrainei, Emine Djaparova, a predat autorităţilor indiene o scrisoare a preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, adresată prim-ministrului ţării asiatice, Narendra Modi, şi a cerut ajutor umanitar suplimentar pentru a face faţă consecinţelor invaziei ruse, transmite miercuri EFE, potrivit agerpres.

Djaparova, care a încheiat miercuri prima vizită la nivel înalt a unui oficial guvernamental ucrainean în India de la izbucnirea războiului, “a remis o scrisoare a preşedintelui Zelenski adresată prim-ministrului Modi”, a anunţat Ministerul de Externe indian într-un comunicat.


Citeşte şi: Trump îl acuză pe Macron că ‘îl pupă în fund’ pe preşedintele chinez – Black News

“Ea a transmis, de asemenea, cererea Ucrainei de a primi ajutor umanitar, inclusiv medicamente şi echipamente medicale”, în timpul unei întâlniri cu ministrul de stat indian pentru afaceri externe şi cultură, Meenakshi Lekhi, adaugă nota MAE indian.

Luni, Djaparova a avut o întrevedere cu ministrul de externe indian, Sanjay Verma, la sosirea sa în ţara asiatică.

“Ambele părţi au convenit să organizeze următoarea rundă de consultări a Ministerului Afacerilor Externe la Kiev la o dată convenabilă pentru ambele părţi”, se arată în declaraţie, care face referire la accentul pus de Djaparova pe “sublinierea dorinţei Ucrainei de a crea o relaţie mai puternică şi mai strânsă cu India”.

Ministerul de Externe indian a mai remarcat că oficialul ucrainean a evidenţiat posibilitatea reconstrucţiei infrastructurii distruse în timpul invaziei ruse drept “o oportunitate” pentru companiile din ţara asiatică.

Djaparova a subliniat marţi, în cadrul unui eveniment public, interesul Ucrainei de a “relua” relaţiile bilaterale cu India, ţară care şi-a menţinut o poziţie neutră în ciuda apelurilor din partea aliaţilor occidentali de a se opune şi de a se distanţa de Rusia, unul dintre partenerii săi istorici.

Vezi şi: Rusia a testat o rachetă balistică intercontinentală – VIDEO – Black News

În timpul vizitei sale, Djaparova a cerut un loc la masa reuniunilor G20 prezidate anul acesta de India şi permisiunea unei intervenţii a lui Zelenski în cadrul summitului liderilor care va avea loc în septembrie anul viitor la New Delhi.

India depinde în mare măsură de importurile de material militar rusesc şi a crescut achiziţiile de ţiţei rus în ultimul an. New Delhi a crescut importurile din Rusia la niveluri istorice, parţial motivate de avantajele şi preţurile oferite de Moscova.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Ucraina nu poate să oprească avansarea trupelor ruse. Zelenski dă vina pe Occident

Ucraina nu poate să oprească avansarea trupelor ruse. Zelenski dă vina pe Occident În ciuda înțelegerilor de securitate și ale pachetelor de ajutor militar promise...

Ucraina are nevoie de mai mult ajutor pentru a câștiga războiul, nu doar de cuvinte de sprijin din partea Occidentului (Washington Post)

Ucraina are nevoie de mai mult ajutor pentru a câștiga războiul, nu doar de cuvinte de sprijin din partea Occidentului (Washington Post) Săptămâna viitoare, la...

Drone ucrainene au incendiat două depozite de combustibil din sudul Rusiei

Drone ucrainene au incendiat două depozite de combustibil din sudul Rusiei Drone ucrainene au atacat şi au incendiat două depozite de combustibil în noaptea de...

Doi ucraineni care au trecut granița ilegal în România au fost prinși de jandarmi în Maramureș

Doi ucraineni care au trecut granița ilegal în România au fost prinși de jandarmi în Maramureș Doi ucrainieni care au trecut ilegal frontiera de stat...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.