Zelenski îi loveşte pe ruşi unde-i doare cel mai tare: Moscova a adus războiul în Ucraina şi ”trebuie să simtă ce a făcut”

Publicat:

Moscova a adus războiul în Ucraina şi ”trebuie să simtă ce a făcut”

Preşedintele Volodimir Zelenski a dat asigurări că Rusia a adus războiul în Ucraina şi “trebuie să simtă ce a făcut”, cu referire la incursiunile pe care armata ucraineană le desfăşoară în regiunea rusă Kursk, informează vineri EFE, potrivit stiripesurse.ro.

“Rusia a adus războiul pe pământul nostru şi trebuie să simtă ce a făcut. Ne străduim să ne atingem obiectivele cât mai curând posibil pe timp de pace, în condiţii juste de pace. Şi aşa va fi”, a explicat preşedintele Zelenski într-un mesaj publicat pe site-ul preşedinţiei.


Citeşte şi: Ucraina atacă masiv cu drone regiunea Lipeţk din Rusia – Stiripesurse.md

Armata rusă a fost nevoită joi să îşi mobilizeze toată artileria grea şi aviaţia pentru a expulza trupele ucrainene care au intrat pe teritoriul său în urmă cu patru zile, arătându-şi slăbiciunea defensivă la graniţă în faţa unei operaţiuni care a primit sprijin din partea Occidentului.

Moscova a adus războiul în Ucraina şi ”trebuie să simtă ce a făcut”

Este pentru prima dată când soldaţi ucraineni pătrund pe teritoriul Rusiei de la începutul invadării Ucrainei, o evoluţie despre care autorităţile de la Kiev nu au dorit, până acum, să ofere multe detalii.

“Este treaba armatei să spună ce se întâmplă acolo”, a afirmat joi Mihailo Podoliak, consilier al şefului biroului prezidenţial ucrainean, în declaraţii la televiziune, primul comentariu pe acest subiect din partea unui reprezentant al guvernului de la Kiev.

Vezi şi: VIDEO Ce se află, de fapt, sub Antarctica: Un submersibil a spart structurile secrete de gheață, iar apoi a dispărut (stiripesurse.ro)

Podoliak a semnalat eficienţa tot mai mare a “operaţiunilor militare ale Ucrainei în zona ostilităţilor” şi a explicat că acest lucru ar putea influenţa poziţia Rusiei în ceea ce priveşte eventuale negocieri. “Astăzi avem un război ce avansează treptat spre interiorul Federaţiei Ruse. Îi va speria? Da. Reacţionează la altceva decât la frică? Nu”, a spus Podoliak.

În mesajul său, preşedintele Zelenski nu a oferit mai multe detalii despre operaţiunea ucraineană în regiunea rusă Kursk, dar a mulţumit “fiecărui războinic, fiecărui soldat şi comandant care asigură apărarea poziţiilor noastre ucrainene şi îndeplinirea sarcinilor noastre defensive”.

“Ucrainenii ştiu să îşi atingă obiectivele. Iar atingerea obiectivelor în război nu a fost alegerea noastră”, a adăugat şeful statului ucrainean.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

A fost reluată circulația rutieră pe podul din strada Ismail

A fost reluată circulația rutieră pe podul din strada Ismail Circulația rutieră pe podul din strada Ismail a fost reluată, anunță Primăria municipiului Chișinău. Citește...

JO 2024. Serghei Tarnovschi a cucerit medalia de bronz pentru Moldova

JO 2024. Serghei Tarnovschi a cucerit medalia de bronz pentru Moldova Sportivul moldovean Serghei Tarnovschi, în vârstă de 27 de ani, a câștigat astăzi, 9...

Elveția majorează asistența pentru agricultura din Moldova

Elveția majorează asistența pentru agricultura din Moldova Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare suplimentează fondurile acordate proiectului „Sprijin de urgență pentru producătorii agricoli în contextul...

Ar fi furat un ATV. Trei tineri au ajuns pe mâna poliției

Ar fi furat un ATV. Trei tineri au ajuns pe mâna poliției Trei tineri de 19, 20 și 27 de ani, originari din raionul...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.