X

Zelenski îi mulţumeşte lui Sunak pentru trimiterea de rachete Storm Shadow cu rază lungă de acţiune

Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, i-a mulţumit vineri, prin telefon, premierului britanic Rishi Sunak pentru trimiterea, anunţată joi de guvernul de la Londra, de rachete Storm Shadow cu rază lungă de acţiune Ucrainei, transmite EFE, potrivit agerpres.  

“Am avut o conversaţie telefonică cu prim-ministrul Marii Britanii, Rishi Sunak. I-am mulţumit pentru întărirea semnificativă a capacităţilor noastre cu rachete cu rază lungă de acţiune Storm Shadow şi pentru altă asistenţă militară de neînlocuit”, a scris Zelenski, pe Twitter, după ce a vorbit cu Sunak.

Citește și : Papa Francisc: NUMAI cei bogaţi îşi pot permite să aibă copii în Italia!

Ministrul britanic al Apărării, Ben Wallace, a anunţat joi, în Parlamentul de la Londra, că ţara sa va trimite rachete Storm Shadow în Ucraina. Acest lucru face din Marea Britanie prima ţară care acceptă să livreze rachete cu rază lungă de acţiune Kievului, astfel încât Ucraina să poată lovi ţinte ruseşti în interiorul teritoriilor ocupate.

În conversaţia lor, Zelenski şi Sunak au discutat şi despre alte chestiuni legate de “cooperarea în domeniul apărării” şi şi-au coordonat “poziţiile în ajunul unor evenimente internaţionale viitoare”.

“În mod specific, avem nevoie de semnale clare privind viitorul Ucrainei în NATO”, a scris Zelenski pe Twitter.

Citește și : Zelenski pregăteşte Ucraina să adere la UE

Tags: londraracheteRishi SunakStorm ShadowVolodimir Zelenski
Categorii: DiasporaRăzboi in Ucraina