X

Zelenski îi omagiază pe ucrainenii ‘gata să lupte până la capăt’

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a elogiat luni voinţa poporului ucrainean de a se opune agresiunii ruse, la aproape nouă luni de la începerea acesteia, transmite dpa, potrivit agerpres.

”Suntem gata să dăm totul, gata să luptăm până la final”, a afirmat Zelenski într-un mesaj video difuzat luni, cu ocazia Zilei Demnităţii şi a Libertăţii.

Citeşte şi: Curtea Supremă a Noii Zeelande recomandă scăderea vârstei pentru dreptul la vot – Black News

Ucraina a plătit un preţ foarte ridicat pentru libertate şi va continua să plătească, a spus şeful statului ucrainean, referitor la miile de victime ale războiului.

”Cum putem să ne opunem uneia dintre cele mai mari armate din lume şi să devenim una dintre cele mai bune armate din lume”, a spus Volodimir Zelenski.

El a lăudat curajul civililor care au oprit tancurile inamice ”cu mâinile goale” şi au protestat împotriva ocupanţilor ruşi, în pofida gloanţelor şi a grenadelor.

Citeşte şi: Donatorii pentru Republica Moldova se reunesc la Paris – Black News

Medicii au operat deşi cădeau bombe, câmpurile au fost cultivate ”sub bombe şi gloanţe”, a spus preşedintele ucrainean.

Ziua Demnităţii şi a Libertăţii marchează începutul protestelor sângeroase Euromaidan din 2013, provocate de decizia preşedintelui pro-rus Viktor Ianukovici de a nu semna un acord de asociere între Kiev şi Uniunea Europeană. 

Tags: Euromaidankievucrainauniunea europeanaViktor IanukoviciVolodimir ZelenskiZiua Demnităţii şi a Libertăţii
Categorii: Război in Ucraina