X

Zelenski impune sancţiuni împotriva a 95 de cetăţeni ucraineni şi ruşi după desfăşurarea scrutinului parlamentar rus în Crimeea

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a impus sancţiuni împotriva a 95 de cetăţeni ucraineni şi ruşi, în legătură cu organizarea de alegeri pentru Parlamentul Federaţiei Ruse în Peninsula Crimeea anexată, informează marţi Reuters, citând Interfax Ucraina, potrivit agerpres

Partidul Rusia Unită, care îl susţine pe preşedintele Vladimir Putin, a obţinut 49,82% din sufragii în cadrul alegerilor legislative organizate în decurs de trei zile – din 17 până în 19 septembrie – asigurându-şi peste două treimi din locuri în Duma de Stat, suficiente pentru a putea revizui Constituţia.

Citește și : Fosta secretară dintr-un lagăr nazist, care fugise de instanţă, a fost repusă în libertate

Opoziţia, care denunţă “fraude colosale”, a fost în mare parte exclusă de la acest scrutin, împotriva sa fiind declanşată o adevărată campanie de reprimare din partea puterii.

Ucraina a declarat că va riposta cu sancţiuni împotriva zecilor de organizatori şi participanţi la alegerile care au avut loc inclusiv în Crimeea şi în teritoriile ocupate de forţele separatiste susţinute de Rusia în estul Ucrainei.

Ucraina se află din 2014 în conflict cu separatiştii proruşi. Acest război, izbucnit la scurt timp după anexarea Peninsulei Crimeea de Moscova, s-a soldat până acum cu peste 13.000 de morţi.

Citește și : Inundaţiile fac RAVAGII în Uganda! Peste 1.900 de oameni au rămas fără adăpost

Anexarea Peninsulei Crimeea în martie 2014 a atras sancţiuni ale Occidentului împotriva Rusiei. Ţările occidentale şi cea mai mare parte a restului lumii recunoaşte peninsula din Marea Neagră drept ucraineană. Rusia a justificat anexarea acestui teritoriu prin necesitatea de a-i proteja pe etnicii ruşi din Crimeea.

Tags: crimeeaDuma de StatucrainaVolodimir Zelenski
Categorii: Diaspora