X

Zelenski laudă armata ucraineană: ‘Ştie cum să surprindă’

Zelenski laudă armata ucraineană: ‘Ştie cum să surprindă’

Preşedintele Volodimir Zelenski a lăudat joi armata ucraineană pentru capacitatea sa “de a surprinde” şi de a obţine rezultate, fără a face nicio referire directă la situaţia din regiunea rusă Kursk, unde Moscova spune că Kievul a lansat un atac transfrontalier, relatează Reuters.

Armata ucraineană pare să fi adoptat deocamdată o strategie de tăcere strictă cu privire la activitatea din regiunea rusă Kursk, unde Moscova a declarat că armata Kievului operează de marţi, potrivit stiripesurse.

Citește și : Moscova acuză YouTube că cenzurează conţinutul la comanda Washingtonului

“Toată lumea poate vedea că armata ucraineană ştie cum să surprindă. Şi ştie cum să obţină rezultate”, a declarat Zelenski la un eveniment de prezentare a unei noi aplicaţii digitale pentru a reduce birocraţia pentru armată. “Acest lucru este demonstrat de câmpul de luptă, unde soldaţii noştri nu numai că au rezistat forţei copleşitoare a ocupanţilor, dar, de asemenea, o distrug în modul necesar pentru a proteja Ucraina – statul şi independenţa noastră”, a spus el într-un videoclip de la prezentare postat pe Telegram.

Incursiunea ucraineană pare să fi luat prin surprindere inclusiv Casa Albă.

Casa Albă a contactat Kievul pentru a afla “obiectivele” incursiunii majore ucrainene peste graniţă, în Rusia, în regiunea Kursk, a declarat miercuri secretarul de presă al Casei Albe, Karine Jean-Pierre. Ea a spus că Washingtonul susţine acţiunile “de bun-simţ” ale Ucrainei pentru a opri atacurile forţelor ruse. Karine Jean-Pierre a precizat că Ucraina nu a informat în prealabil Casa Albă despre această operaţiune şi a mai spus că politicile americane în materie de folosire a armamentului furnizat de SUA Ucrainei nu s-au schimbat. “Vom continua, cu siguranţă, să sprijinim Ucraina, care continuă să se apere”, a punctat purtătoarea de cuvânt.

Citește și : Gazprom ar putea să nu mai tranziteze gaze naturale rusești prin Ucraina, afectând securitatea energetică a R. Moldova

Autorităţile ucrainene păstrează de marţi o tăcere aproape totală asupra situaţiei şi nu au făcut niciun comentariu direct. Incursiunea ucraineană – care continua joi – este o consecinţă a ”agresiunii” ruse a Ucrainei, a comentat joi Mihailo Podoliak, consilier al administraţiei prezidenţiale ucrainene. Mihailo Podoliak nu a atribuit nici el în mod direct acest atac armatei ucrainene.

”Rusia a crezut mereu că normele juridice restrictive nu i se aplică ei şi că ea poate astfel să atace teritoriile ţărilor vecine în deplină impunitate şi să pretindă în mod ipocrit inviolabilitatea proporiului teritoriu”, a scris Mihailo Podoliak pe X. ”Însă războiul este război, cu propriile lui reguli, iar agresorul plăteşte inevitabil consecinţele corespunzătoare acestuia”, conchide el.

Tags: kievmoscovaZelenski
Externe