Zelenski le-a comparat pe ucrainence cu o ‘marcă’ turistică, stârnind controverse

Publicat:

Asociaţii de apărare a drepturilor omului şi internauţi din Ucraina şi-au exprimat marţi indignarea după ce cu o zi în urmă noul preşedinte Volodimir Zelenski a comparat femeile din ţară cu o “marcă” turistică, relatează AFP, potrivit agerpres.

“Turiştii au spus întotdeauna că Ucraina este foarte frumoasă, că aici se mănâncă bine şi că oamenii sunt minunaţi, în special femeile. Da, toate acestea sunt adevărate şi sunt marca noastră”, a afirmat luni Zelenski într-o vizită oficială la Paris.


Citește și : Facebook îşi lansează propria monedă virtuală

“Preşedinţii se schimbă, dar sexismul rămâne. Aceasta este adevărata noastră marcă”, a răspuns, printr-un mesaj publicat pe Facebook, Tetiana Pecioncik, directoare a organizaţiei neguvernamentale Centrul de Informare privind Drepturile Omului.

Activista a comparat această afirmaţie cu o declaraţie făcută de fostul preşedinte pro-rus Viktor Ianukovici, care la Forumul de la Davos din 2011 i-a invitat pe investitori să meargă în Ucraina la începutul sezonului frumos, când “castanii înfloresc” şi când “femeile ucrainene încep să se dezbrace”.

Succesorul său, fostul preşedinte pro-occidental Petro Poroşenko i-a spus de asemenea unei jurnaliste “draga mea”, a reamintit Tetiana Pecioncik.

“Dragi politicieni, sexismul nu mai este la modă. Ar fi bine să atrageţi atenţia fără să faceţi discriminări”, a reacţionat la rândul său ONG-ul ucrainean Insight LGBTQ, adăugând că o femeie “este o persoană, nu o marcă”.

Citește și : Prelevarea forţată de organe continuă să fie practicată în toată China

Pe reţelele de socializare, internauţii au lansat hashtag-ul ‘Nu sunt o marcă’, pentru a denunţa afirmaţiile lui Volodimir Zelenski.

Cu ironie, autoarea unui blog, Dana Iarovaia, a subliniat pe Facebook că ucrainencele nu sunt doar “o imagine naţională magnifică”, dar de asemenea participă şi la conflictul dintre Kiev şi separatiştii pro-ruşi din estul ţării.

“Vă rog, spuneţi-i (lui Volodimir Zelenski) că ucrainencele se ocupă de răniţi, pe care îi caută sub bombardamente”, a afirmat acest fost paramedic din armata ucraineană.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău La sfârșitul celei de-a treia săptămâni a lunii august, la Chișinău va fi organizat Diaspora Business Forum...

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă Încă un cetățean moldovean este acuzat de comiterea unei...

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon Angelina Soares De Souza, o femeie de 46...

350 de șacali din Delta Dunării vor fi împușcați pentru a limita pagubele

350 de șacali din Delta Dunării vor fi împușcați pentru a limita pagubele Ca urmare a sesizărilor repetate din partea populației locale cu privire la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.