X

Zelenski le cere liderilor statelor UE să continue presiunile asupra sectorului energetic din Rusia

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a cerut vineri Uniunii Europene să continue presiunile asupra sectorului energetic din Rusia, în contextul adoptării noului set de sancţiuni antiruse , informează mediafax.

“Trebuie să continuăm să avansăm în această direcţie, cea a presiunilor asupra sectorului energetic rus, asupra principalei surse de venit a statului agresor”, a afirmat Volodimir Zelenski în discursul adresat liderilor statelor Uniunii Europene, reuniţi în capitala Cehiei, Praga, pentru un summit informal al Consiliului European..

Citește și :  Emmanuel Macron va participa la Forumul de Cooperare Asia-Pacific

Uniunea Europeană, Statele Unite, Marea Britanie şi Grupul G7 au aplicat sancţiuni masive împotriva Rusiei ca reacţie la invazia militară în Ucraina.

Şi preşedintele Italiei, Sergio Mattarella, a cerut joi Uniunii Europene acţiuni pentru contracararea presiunilor internaţionale în materie de energie. “Uniunea Europeană trebuie să reacţioneze în mod comunitar şi prin solidaritate la acţiunile celor care au transformat energia într-un instrument de presiune internaţională şi de speculaţii”, a declarat Sergio Mattarella, potrivit agenţiei ANSA, la Forumul Arraiolos, o reuniune informală desfăşurată în Malta.

Citește și : Preşedintele Biden a transmis un mesaj de unitate în Florida – VIDEO

 

Preşedintele Italiei nu a precizat la cine se referă, dar Uniunea Europeană acuză frecvent Rusia că utilizează resursele energetice ca instrument de presiune. În contextul aplicării unor sancţiuni masive ca reacţie la invazia militară rusă în Ucraina, UE a decis reducerea semnificativă a dependenţei în materie de energie de Rusia.

Tags: rusiaSergio Mattarellauniunea europeanaVolodimir Zelenski
Categorii: DiasporaRăzboi in Ucraina