X

Zelenski mulţumeşte Franţei pentru asistenţa furnizată Ucrainei

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a mulţumit miercuri seară Franţei pentru asistenţa militară furnizată până în prezent, în contextul vizitei la Kiev a ministrului francez al Forţelor Armate, Sébastien Lecornu, informează mediafax.

“Sunt recunoscător Franţei pentru asistenţa militară furnizată deja, care are rolul apărării spaţiului aerian ucrainean şi suplimentării capacităţilor forţelor noastre militare”, a declarat Volodimir Zelenski, potrivit cotidianului Le Monde, după întâlnirea cu Sébastien Lecornu.

Citește și : Cel puţin 53 de morţi în urma ‘viscolului secolului’ din SUA

Vizita lui Sébastien Lecornu la Kiev a avut loc în contextul în care Franţa, care a organizat pe 13 decembrie o conferinţă internaţională pentru susţinerea Ucrainei, insistă că va menţine disponibilitatea de a furniza în continuare Kievului asistenţă umanitară şi militară.

Preşedintele Emmanuel Macron a anunţat săptămâna trecută că Parisul va livra lansatoare de rachete şi sisteme de artilerie Ucrainei.

De la începutul conflictului militar, Franţa a furnizat Ucrainei 18 sisteme de artilerie Caesar, cu raza de acţiune de 40 de kilometri, rachete antitanc, sisteme antiaeriene şi vehicule blindate.

Citește și : Medvedev cere interdicţie pe viaţă pentru TRĂDĂTORII care critică invazia din Ucraina

 

Tags: Emmanuel MacronfrantakievSébastien LecornuVolodimir Zelenski
Categorii: DiasporaRăzboi in Ucraina