Zelenski: Nu există nicio presiune de a îngheţa conflictul, nu încă

Publicat:

Zelenski: Nu există nicio presiune de a îngheţa conflictul cu Rusia, nu încă

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat miercuri că nu există nicio presiune din partea aliaţilor occidentali ai ţării sale pentru ca aceasta să abandoneze lupta în războiul cu Rusia, transmite Reuters.

“Nu există nicio presiune dinspre partenerii noştri să încetăm să ne mai apărăm. Nu există nicio presiune de a îngheţa conflictul, nu încă”, a răspuns Zelenski în capitala lituaniană Vilnius, unde a fost întrebat de presă dacă partenerii Ucrainei îi cer acum acesteia să oprească lupta, după aproape doi ani de la invazia rusă, potrivit stiripesurse.ro.


Citeşte şi:  Schengen – Fostul premier bulgar atacă dur Austria și vorbește despre șantaj: Și noi putem face asta!/ Apel la România

“Există mai multe voci în mass-media, le-am citit pe toate. Dar cred că partenerii noştri oficial încă nu intenţionează să ne dea astfel de semnale. Cel puţin eu personal nu i-am auzit”, a adăugat preşedintele ucrainean.

Respectiva întrebare i-a fost adresată după ce mai devreme ministrul italian al apărării, Guido Crosetto, a apreciat în faţa parlamentului de la Roma că a sosit momentul ca diplomaţia să deschidă calea păcii în Ucraina, întrucât contraofensiva ucraineană din vara trecută nu a dat rezultatele aşteptate, prin urmare situaţia militară trebuie privită cu realism.

Aflat într-un turneu în statele baltice (Lituania, Letonia şi Estonia), Zelenski încearcă să combată sentimentul oboselii de război în rândul aliaţilor occidentali ai Ucrainei şi să obţină noi ajutoare financiare şi militare.

Moscova a susţinut de mai multe ori recent că este deschisă la negocieri cu Ucraina, dar a acuzat Kievul că sub influenţa aliaţilor săi occidentali, mai ales SUA, respinge orice dialog şi preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a emis un decret care interzice orice tratative cu preşedintele rus Vladimir Putin. Potrivit Moscovei, Occidentul ar fi determinat Ucraina să se retragă de la negocierile de pace cu Rusia, ultima dată când au avut loc astfel de tratative fiind în martie-aprilie 2022 la Istanbul.

De partea sa, Zelenski crede că Rusia nu este interesată să poarte discuţii de pace şi că aceasta ar accepta încetarea luptelor numai dacă ar avea nevoie de o pauză pentru refacerea armatei.

Citeşte şi: Turismul în Israel a crescut în 2023 în pofida războiului

Adresându-se miercuri unei mulţimi de câteva sute de persoane adunate la un miting la Vilnius, preşedintele ucrainean a clamat: “Nu va exista niciodată “ziua de după Ucraina”. Va exista ziua de după război şi ziua de după Putin”.

“Sunt sigur că Rusia va ceda. Este imposibil de spus ziua exactă când se va întâmpla, este imposibil de spus cum se va întâmpla în detaliu. Dar ştim că se va întâmpla”, a mai susţinut Zelenski la acelaşi miting.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Eșec juridic pentru X: Platforma lui Musk trebuie să plătească o amendă mare în Australia

Eșec juridic pentru X: Platforma lui Musk trebuie să plătească o amendă mare în Australia Platforma de social media X, deținută de Elon Musk, a...

O statuie a lui Trump dezbrăcat, considerată ‘deplorabilă’ de republicani

O statuie a lui Trump dezbrăcat, considerată 'deplorabilă' de republicani O marionetă de 13 metri înălţime cu chipul unui Donald Trump complet dezbrăcat a fost...

Operă de artă cu stema Țării Românești, scoasă la licitație la Barcelona. Cumpărătorul este un cetățean român și a plătit 500.000 de euro

Operă de artă cu stema Țării Românești, scoasă la licitație la Barcelona. Cumpărătorul este un cetățean român și a plătit 500.000 de euro Un cetățean...

5 to go investește peste 1 milion de euro pentru a putea deschide 50 de cafenele în Republica Moldova

5 to go investește peste 1 milion de euro pentru a putea deschide 50 de cafenele în Republica Moldova Radu Savopol, cofondatorul rețelei de cafenele...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.