Zelenski nu intenţionează să îi acorde un interviu jurnalistului american Tucker Carlson

Publicat:

Zelenski nu intenţionează să îi acorde un interviu jurnalistului american Tucker Carlson

Volodimir Zelenski nu intenţionează să îi acorde un interviu prezentatorului conservator american Tucker Carlson, contrar a ceea ce susţine acesta din urmă, a transmis joi purtătorul de cuvânt al preşedintelui ucrainean, potrivit AFP.

“Domnul Tucker Carlson ar trebui să-şi verifice mai atent sursele din FSB”, a scris ironic pe Facebook purtătorul de cuvânt Serghei Nikiforov. “Preşedintele Ucrainei are o agendă complet diferită, iar Tucker Carlson nu face parte din ea”, a adăugat el, potrivit stiripesurse.


Citește și : Mircea Geoană contraatacă după acuzațiile de plagiat

Prezentatorul este un apropiat al fostului preşedinte american Donald Trump, a cărui posibilă victorie în alegerile prezidenţiale din noiembrie a stârnit temeri cu privire la o reducere sau chiar o întrerupere a ajutorului militar crucial al SUA pentru Ucraina în faţa invaziei ruse care devastează această ţară de mai bine de doi ani.

Controversat, dar foarte faimos jurnalist din Statele Unite, concediat de la canalul Fox News, Tucker Carlson, care a realizat un interviu cu preşedintele rus Vladimir Putin în februarie, foarte examinat şi adesea considerat complezent, a transmis miercuri seara pe X că are permisiunea de a-l intervieva pe Volodimir Zelenski.

“Se pare că am obţinut interviul cu Zelenski. Încercăm să facem acest lucru de doi ani, şi cu o intensitate deosebită de la interviul cu Putin din februarie”, a scris Carlson – primul jurnalist occidental care s-a întâlnit cu preşedintele rus de la începutul ofensivei ruse în Ucraina.

“Obiectivul este de a le oferi americanilor informaţii esenţiale despre conflictul care bulversează poziţia ţării lor în lume. În curând, sperăm”, a adăugat el.

Washingtonul este principalul furnizor de ajutor militar pentru Ucraina, care este extrem de dependentă de ea, dar acest sprijin ar putea fi pus sub semnul întrebării dacă Donald Trump ar fi ales.

Citește și: Moldova îşi trimite militarii în Somalia

Acesta din urmă şi-a exprimat admiraţia pentru Putin şi şi-a înmulţit criticile la adresa NATO. El a dat asigurări că poate pune capăt rapid războiului din Ucraina.

După ce a fost eliminat de pe canalul Fox News, Tucker Carlson şi-a creat propriul serviciu de streaming. Interviurile sale difuzate pe X au adesea câteva milioane de vizualizări.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Samsung se așteaptă să obțină profituri cu peste 1400% mai mari datorită cererii mari de cipuri

Samsung se așteaptă să obțină profituri cu peste 1400% mai mari datorită cererii mari de cipuri Adoptarea pe scară largă a inteligenței artificiale a dus...

Evenimentele Zilei de 7 iulie în Istorie

Evenimentele Zilei de 7 iulie în Istorie  7 iulie este a 188-a zi a calendarului gregorian și a 189-a zi în anii bisecți.   Sărbătorile Zilei de...

Horoscop 7 iulie 2024

Horoscop 7 iulie 2024 Este o zi cu multe schimbări şi în care trebuie să ne întoarcem spre noi pentru a găsi răspunsurile şi...

Forme de energie necunoscute până acum, descoperite în atmosfera Pământului. NASA încearcă să găsească o explicație

Forme de energie necunoscute până acum, descoperite în atmosfera Pământului. NASA încearcă să găsească o explicație Oamenii de știință de la Universitatea din Colorado au...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.