Zelenski: Peste1.300 de prizonieri s-au întors în Ucraina

Publicat:

Rusia şi Ucraina au făcut joi un nou schimb de prizionieri, fiecare parte eliberând câte 50 de soldaţi, au declarat ucrainene şi pro-ruse, potrivit CNN , scrie news.ro .

Andrii Iermak – şeful Biroului preşedintelui ucrainean – şi Denis Puşilin – şeful autoproclamatei Republici Populare Doneţk – au confirmat că 50 de soldaţi de fiecare parte au fost eliberaţi joi.


Citește și:  FMI a ajuns la un acord cu Republica Moldova

Iermak a declarat că printre ei se numără luptători de la combinatul siderurgic Azovstal din Mariupol şi prizonieri de la Olenivka. “Vom acţiona până când ultimul ucrainean va fi eliberat”, a promis Iermak.

Puşilin a confirmat, de asemenea, că a fost eliberaţi de partea ucraineană luptători ruşi şi pro-ruşi. El a declarat pe Telegram că printre cei 50 de prizonieri se numără 12 luptători din autoproclamata republică Doneţk şi opt din autoproclamata Rebuplică Populară Luhansk.

Nu a fost menţionată locaţia sau ora la care a avut loc schimbul, menţionează CNN.

Peste 1.300 de prizonieri s-au întors în Ucraina de la invazia trupelor ruseşti, a declarat joi preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, după noul schimb de prizonieri.

“După schimbul de astăzi, sunt deja 1.319 eroi care s-au întors acasă”, a declarat Zelenski pe Instagram, unde a postat o fotografie în care apar câteva zeci de bărbaţi care ţin steaguri ucrainene.

Citește și: Stoltenberg recunoaşte ‘provocarea logistică’ pe care o presupune mentenanţa armamentului trimis în Ucraina

“Nu ne vom opri până când nu ne vom primi toţi oamenii înapoi”, a mai spus liderul ucrainean.

În cadrul unei întâlniri cu Crucea Roşie, în octombrie, Rusia a declarat că deţine aproximativ 6.000 de prizonieri de război ucraineni, reaminteşte “The Guardian”.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Ucraina îşi retrage trupele dintr-un cartier al oraşului strategic Ceasov Iar

Ucraina îşi retrage trupele dintr-un cartier al oraşului strategic Ceasov Iar Armata ucraineană a confirmat joi că şi-a retras trupele dintr-un cartier al oraşului strategic...

Rusia este dispusă să exporte în continuare gaze spre Europa. Kievul vrea să-i închidă robinetul

Rusia este dispusă să exporte în continuare gaze spre Europa. Kievul vrea să-i închidă robinetul Rusia este gata să continue să livreze gaze Europei şi...

391 de atacuri ruse în ultimele 24 de ore în regiunea Zaporojie

391 de atacuri ruse în ultimele 24 de ore în regiunea Zaporojie Bombardamente ruse au făcut doi morţi în regiunea Zaporojie din Ucraina, a anunţat...

Turcia poate contribui la o încheiere echitabilă a războiului în Ucraina, i-a transmis Erdogan lui Putin la Astana

Turcia poate contribui la o încheiere echitabilă a războiului în Ucraina, i-a transmis Erdogan lui Putin la Astana Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, i-a transmis...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.