Zelenski pune accentul pe doborârea a şapte avioane de vânătoare ruse într-o săptămână

Publicat:

Zelenski pune accentul pe doborârea a şapte avioane de vânătoare ruse într-o săptămână

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a pus accentul pe doborârea în ultima săptămână de către Forţele Armate ucrainene a şapte avioane de luptă pe care Rusia le foloseşte pentru a lansa bombe aeriene ghidate, transmite EFE, potrivit stiripesurse.ro.

“Numai în această săptămână (săptămâna trecută), am reuşit să doborâm şapte avioane militare ruseşti. Aceleaşi care aruncă aceste bombe şi ucid”, a spus Zelenski, care a adăugat că de la începutul lunii februarie Ucraina a doborât în total 15 avioane militare ruseşti.


Citeşte şi: FSB racolează ucraineni în stânga Nistrului – Stiripesurse.md

În noaptea de duminică spre luni, în discursul său zilnic adresat naţiunii, preşedintele ucrainean a condamnat lansarea, duminică, de către forţele ruse în oraşul Kurahove, din regiunea Doneţk (est), a unei bombe aeriene ghidate care a căzut pe acoperişul unei case, rănind 16 persoane.

Zelenski pune accentul pe doborârea a şapte avioane de vânătoare ruse într-o săptămână

“În total, de la începutul săptămânii, teroriştii ruşi au folosit 400 de bombe aeriene ghidate, peste 50 de drone kamikaze Shahed şi peste 40 de rachete”, a anunţat Zelenski, care le-a cerut partenerilor săi din Europa şi America să furnizeze Ucrainei material militar necesar pentru a contracara aceste atacuri ruseşti.

În fiecare zi, Rusia lansează bombe aeriene sau de alunecare din avioanele sale de luptă împotriva poziţiilor ucrainene, acest ultim tip de bombe fiind de fapt explozibili convenţionali echipaţi cu aripi şi sisteme de navigaţie care le permit să urmeze o traiectorie previzibilă către ţintă.

Zelenski pune accentul pe doborârea a şapte avioane de vânătoare ruse într-o săptămână

“Cu cât capacitatea noastră de a doborî avioane ruseşti este mai mare, cu atât distrugem mai mult logistica rusă în teritoriul nostru ocupat, cu atât vom salva mai multe vieţi ucrainene”, a spus Zelenski în discursul său, în care a descris situaţia de pe front ca fiind “extrem de dificilă” şi în care a lăudat munca soldaţilor săi, în ciuda “deficitului semnificativ” de artilerie pe care îl are Ucraina.

În acest sens, şeful statului ucrainean a insistat asupra importanţei cruciale a aprobării cât mai curând posibil a ajutorului de 60 de miliarde de dolari acordat Ucrainei pe care o parte a Partidului Republican al SUA îl blochează în Congres.

“Aşteptăm provizii vitale; concret, ne aşteptăm la o decizie americană”, a subliniat Zelenski. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Cea mai veche listă de cumpărături, descoperită în Turcia. Tăblița are o vechime de 3.500 de ani

Cea mai veche listă de cumpărături, descoperită în Turcia. Tăblița are o vechime de 3.500 de ani O echipă de arheologi din Turcia a descoperit...

Marxismul ar putea reînvia acolo unde te-ai fi așteptat mai puțin. Pe Marte

Marxismul ar putea reînvia acolo unde te-ai fi așteptat mai puțin. Pe Marte Ideea unei societăți marțiene complet independente din punct de vedere politic și...

Rata de obezitate în rândul adolescenţilor creşte alarmant în SUA

Rata de obezitate în rândul adolescenţilor creşte alarmant în SUA Obezitatea în rândul adolescenţilor din Statele Unite a atins niveluri alarmante, aproximativ 21% dintre persoanele...

România, ţara UE cu cea mai redusă alocare bugetară pe persoană pentru cercetare şi dezvoltare experimentală, în 2023

România, ţara UE cu cea mai redusă alocare bugetară pe persoană pentru cercetare şi dezvoltare experimentală, în 2023 Alocările bugetare guvernamentale pentru cercetare şi dezvoltare...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.