Zelenski: Putin l-a ucis pe Prigojin și asta vorbeşte despre raţionalitatea sa

Publicat:

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a afirmat vineri că liderul rus Vladimir Putin se află în spatele morţii şefului mercenarilor Wagner, Evgheni Prigojin, care a murit într-un accident de avion luna trecută împreună cu principalii săi colaboratori, relatează Reuters.

Zelenski, care nu a furnizat nicio dovadă pentru a-şi susţine afirmaţia, a făcut comentariul în treacăt, la o conferinţă la Kiev, în timp ce i s-a pus o întrebare despre preşedintele rus.


Citeşte şi: O altă durere de cap pentru autorităţi: Capacitatea redusă a gazoductului transbalcanic

“Faptul că l-a ucis pe Prigojin – cel puţin asta este informaţia pe care o avem cu toţii, nu de alt tip – asta vorbeşte şi despre raţionalitatea sa şi despre faptul că este slab”, a răspuns Zelenski.

Kremlinul a spus că vor fi investigate toate cauzele posibile ale prăbuşirii avionului în care a murit Prigojin, inclusiv posibilitatea unui joc murdar, dar a calificat drept “minciună absolută” sugestia că Putin ar fi ordonat moartea liderului Wagner, cândva un apropiat al său, şi a oamenilor săi.

Prigojin a condus în această vară o scurtă revoltă în Rusia, care a reprezentat cea mai mare provocare la adresa regimului lui Putin de când a ajuns la putere în 1999.

Citește și : Starea de urgență ar putea fi pusă pe pauză în toamnă

Aceasta l-a determinat pe şeful Kremlinului să îi acuze pe autorii ei de “trădare” şi de “înjunghiere pe la spate”, iar trupele Wagner au fost exilate în Belarus, în virtutea unui acord care ar fi fost mediat de liderul de la Minsk, Aleksandr Lukaşenko.

Mulţi critici ai lui Putin au murit în circumstanţe neclare în timpul celor 23 de ani de când este putere sau au scăpat la limită de moarte.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Restricțiile la importul de cereale și oleaginoase din Ucraina vor fi prelungite până la sfârșitul anului

Restricțiile la importul de cereale și oleaginoase din Ucraina vor fi prelungite până la sfârșitul anului Restricțiile la importul de cereale și oleaginoase din Ucraina...

La summitul OCS de la Shanghai, Putin şi-a reiterat planul de pace în Ucraina, sinonim cu ‘capitulare’ Kievului

La summitul OCS de la Shanghai, Putin şi-a reiterat planul de pace în Ucraina, sinonim cu 'capitulare' Kievului Rusia este gata să ia în considerare...

Un mort şi trei răniţi într-un atac rusesc asupra unei instalaţii de gaze în regiunea ucraineană Poltava

Un mort şi trei răniţi într-un atac rusesc asupra unei instalaţii de gaze în regiunea ucraineană Poltava Un atac cu rachete al forţelor armate ruse...

The Telegraph: Corupția, un obstacol ce stă în calea aderării Ucrainei la NATO

The Telegraph: Corupția, un obstacol ce stă în calea aderării Ucrainei la NATO În timp ce războiul continuă, Ucraina pare tot mai departe de a...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.