Zelenski se aşteaptă la ”decizii importante” de la G7

Publicat:

Zelenski se aşteaptă la ”decizii importante” de la G7

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat joi că se aşteaptă la “decizii importante” de la summitul G7 care se deschide în Italia, inclusiv semnarea unor acorduri de securitate cu Statele Unite şi Japonia, relatează AFP, potrivit stiripesurse.ro.

“O mare parte (a acestui summit – n.r.) va fi dedicată Ucrainei, apărării noastre şi rezilienţei noastre economice. Ne aşteptăm ca astăzi să fie luate decizii importante”, a scris Zelenski pe Telegram.


Citeşte şi: Președintele raionului Edineț va plăti amendă şi despăgubiri pentru huligansim – Stiripesurse.md

Ucraina urmează să semneze, de asemenea, acorduri bilaterale de securitate cu Japonia şi Statele Unite, considerând că înţelegerea cu Washingtonul este un document “fără precedent”, potrivit lui Zelenski.

Zelenski se aşteaptă la ”decizii importante” de la G7

Ţările G7, care includ principalii susţinători militari şi financiari ai Ucrainei de la invazia rusă din februarie 2022, sunt aşteptate să discute un acord major care ar putea debloca un împrumut de 50 de miliarde de dolari pentru Kiev, garantat de dobânzile viitoare generate de activele ruseşti confiscate.

Ucraina a salutat, de asemenea, joi un nou pachet de sancţiuni anunţat de Statele Unite cu o zi înainte, care vizează efortul de război al Rusiei, spunând că acestea lovesc “acolo unde doare”.

“Salutăm în special măsurile severe luate împotriva sectorului industrial de apărare al Rusiei şi a accesului său la tehnologie şi resurse în străinătate”, a declarat ministrul ucrainean de externe Dmitro Kuleba pe reţeaua socială X.

Zelenski se aşteaptă la ”decizii importante” de la G7

“Sufocarea maşinii de război a lui Putin este esenţială pentru securitatea globală. Fiecare armă pe care Rusia nu o poate produce (…) înseamnă o viaţă salvată”, a insistat el.

Marţi, preşedintele ucrainean a cerut, de asemenea, aliaţilor săi occidentali să livreze noi sisteme de apărare antiaeriană pentru a contracara atacurile ruseşti care au îngenuncheat infrastructura energetică a Ucrainei.

“Sistemele moderne de apărare aeriană pot oferi protecţie maximă oamenilor, oraşelor şi poziţiilor noastre. Avem nevoie de ea cât mai mult posibil”, a adăugat Zelenski.

Reuniunea G7 va fi urmată sâmbătă şi duminică de un summit de pace în Elveţia, pentru a discuta planul Ucrainei de a pune capăt războiului, cu participarea a aproximativ 90 de ţări şi organizaţii internaţionale. Rusia a fost exclusă.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Episcopul de Bălţi şi Făleşti, mesaj antiromânesc la Moscova: ‘Mitropolia Basarabiei este un factor destabilizator în R.Moldova’

Episcopul de Bălţi şi Făleşti, mesaj antiromânesc la Moscova: 'Mitropolia Basarabiei este un factor destabilizator în R.Moldova' Mai mulți deputaţi şi reprezentanţi din regiunea transnistreană...

Moscova își dorește victoria lui Trump în SUA. Analiza presei din Rusia despre plusurile și minusurile acestei variante

Moscova își dorește victoria lui Trump în SUA. Analiza presei din Rusia despre plusurile și minusurile acestei variante Conducerea Rusiei urmărește campania prezidențială din SUA...

Judecătoarea Sanduța, după audierea repetată la Pre-Vetting a Marinei Rusu: ‘Hărțuită de o comisie care se străduiește disperat să supraviețuiască blamărilor și urii poporului’

Judecătoarea Sanduța, după audierea repetată la Pre-Vetting a Marinei Rusu: 'Hărțuită de o comisie care se străduiește disperat să supraviețuiască blamărilor și urii poporului' Judecătoarea...

Restricțiile la importul de cereale și oleaginoase din Ucraina vor fi prelungite până la sfârșitul anului

Restricțiile la importul de cereale și oleaginoase din Ucraina vor fi prelungite până la sfârșitul anului Restricțiile la importul de cereale și oleaginoase din Ucraina...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.