X

Zelenski: Securitatea Europei este imposibilă fără restabilirea integrităţii şi suveranităţii Ucrainei

Securitatea continentului european este imposibilă fără restabilirea integrităţii teritoriale a Ucrainei, a estimat joi preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, a cărui ţară se teme de o invazie a Rusiei, relatează AFP, potrivit agerpres.

“Securitatea globală în Europa este imposibilă fără restaurarea suveranităţii şi integrităţii teritoriale a Ucrainei”, a declarat Zelenski într-o înregistrare video, în contextul în care Rusia a comasat zeci de mii de militari la frontiera cu Ucraina.

Citeşte şi: Pentru testarea Covid, nasul poate să nu fie întotdeauna cea mai bună soluţie – Black News

Peninsula ucraineană Crimeea a fost anexată în 2014 de Rusia, iar în Donbas, în estul Ucrainei, s-a declanşat din acelaşi an un război cu separatiştii proruşi care sunt susţinuţi militar şi financiar de Kremlin.

În contextul în care între occidentali şi Moscova continuă negocieri intense pentru a încerca să dezamorseze criza din jurul Ucrainei, fără rezultat tangibil pentru moment, Volodimir Zelenski a declarat că speră într-o “detensionare” a situaţiei.

Citeşte şi: CIA: ‘Sindromul Havana’ nu este a priori imputabil unei puteri străine – Black News

“Sper că eforturile noastre comune, convorbirile noastre cu Federaţia Rusă vor duce la o detensionare la frontiera cu Ucraina şi la garanţii din partea Rusiei pentru pacea în Donbas”, a subliniat el.

Tags: DonbaskievkremlinmoscovarusiaucrainaVolodimir Zelenski
Categorii: Diaspora