X

Zelenski şi Macron au discutat despre refacerea infrastructurii energetice avariate şi întărirea capabilităţilor de apărare ale Ucrainei

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a anunţat marţi că a avut “o conversaţie extrem de importantă şi productivă” cu omologul său francez Emmanuel Macron cu privire la întărirea capabilităţilor de apărare ale Ucrainei şi refacerea infrastructurii energetice avariate a ţării, informează Reuters, potrivit agerpres

Zelenski nu a precizat ce s-a convenit în timpul discuţiei, însă i-a mulţumit preşedintelui francez pentru sprijinul lui de când Rusia a declanşat invazia asupra Ucrainei, pe 24 februarie.

Citește și : Kremlinul susţine că NU e nevoie de un decret semnat de Putin pentru a opri mobilizarea

“O conversaţie extrem de importantă şi productivă cu preşedintele francez Emmanuel Macron. Decizii specifice cu privire la întărirea capabilităţilor de apărare ale Ucrainei. Iniţiative specifice în vederea refacerii infrastructurii energetice distruse. Mulţumesc, prietenul meu, pentru sprijinul neclintit”, a scris Zelenski pe Twitter.

Preşedinţia Ucrainei a denunţat luni “atacuri masive” şi simultane în mai multe regiuni împotriva infrastructurii energetice, care au dus la întreruperi de energie electrică în mai multe zone ale ţării, inclusiv în capitala Kiev.

Infrastructura energetică vitală a fost una dintre principalele ţinte ale armatei ruse de când a invadat Ucraina în urmă cu peste opt luni. Kievul susţine că distrugerea infrastructurii energetice de către Rusia are ca scop de a-i face pe ucraineni să fugă în masă în Uniunea Europeană şi astfel să o destabilizeze.

Citește și : Erdogan va discuta cu Putin şi Zelenski despre exportul cerealelor ucrainene

 

Tags: Emmanuel Macronkievrusiatwitteruniunea europeanaVolodimir Zelenski
Categorii: DiasporaRăzboi in Ucraina