X

Zelenski speră că Truss va ajuta Ucraina ‘să contracareze eforturile distructive’ ale Moscovei

Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, şi-a exprimat luni speranţa ca noul premier britanic, Liz Truss, să-i ajute ţara “să contracareze eforturile distructive” ale Rusiei, notează AFP, potrivit agerpres.

“Cred că împreună vom fi în măsură să facem mai mult pentru a ne proteja popoarele şi a contracara toate eforturile distructive ale Rusiei”, a declarat Volodimir Zelenski în cursul declaraţiei video din fiecare seară, difuzată pe reţelele de socializare.

Citeşte şi: Kievul cere AIEA un audit tehnic la centrala nucleară Zaporojie, nu doar o inspecţie – Black News

“Esenţial este să ne păstrăm unitatea, ceea ce cu siguranţă se va întâmpla”, a adăugat el.

Afirmând că “aşteaptă cu nerăbdare” viitoarea cooperare cu Liz Truss, a cărei ţară este unul dintre principalii susţinători ai Kievului în Europa, Volodimir Zelenski a spus că aceasta “a fost întotdeauna de partea corectă a politicii europene”.

Predecesorul lui Liz Truss ca prim-ministru britanic, Boris Johnson, este apreciat în mod deosebit la Kiev datorită sprijinului său puternic în faţa Rusiei.

Citeşte şi: Răzbunarea Bundesbank înseamnă probleme serioase pentru Italia (opinie) – Black News

Boris Johnson a vizitat Ucraina de trei ori de la începutul invaziei, ultima dată de Ziua Independenţei, la 24 august, când a fost distins cu Ordinul Libertăţii, cea mai înaltă decoraţie ucraineană care poate fi acordată unui străin.

Marea Britanie a oferit un important sprijin militar Ucrainei de la începutul războiului, cel mai recent pachet luna trecută în valoare de 54 de milioane de lire sterline. 

Tags: 'Ordinul Libertăţii'Boris JohnsonLiz Trussmarea britanieucrainaVolodimir Zelenski
Categorii: DiasporaRăzboi in Ucraina