Zelenski spune că Macron îşi pierde timpul cu Putin şi se declară nerăbdător să o primească pe Meloni la Kiev

Publicat:

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a respins afirmaţiile omologului său francez Emmanuel Macron despre nevoia de a menţine uşa deschisă pentru dialogul cu liderul rus Vladimir Putin, relatează DPA, potrivit agerpres.

“Va fi un dialog inutil. Adevărul e că Macron îşi pierde timpul. Am ajuns la concluzia că nu suntem în poziţia de a schimba comportamentul Rusiei”, a declarat Zelenski într-un interviu apărut luni în câteva cotidiene italiene, în special Corriere della Sera.


Citeşte şi: Iranul neagă că ar fi îmbogăţit uraniu peste nivelul de 60% – Black News

În acelaşi timp, Zelenski a spus că este nerăbdător să îi ofere o primire călduroasă şefei guvernului italian, Giorgia Meloni, când aceasta se va hotărî să viziteze Ucraina, mulţumind în acelaşi timp Italiei pentru sprijinul acordat ţării sale în faţa invaziei ruse, potrivit agenţiei italiene de presă ANSA.

El a precizat că poziţia Romei faţă de Kiev nu s-a schimbat, în ciuda unei dispute declanşate de comentarii controversate, critice la adresa sa, făcute de un partener al lui Meloni în coaliţia de guvernare, fostul premier şi lider al Forza Italia Silvio Berlusconi.

“Am primit un (nou) pachet de ajutor, ceea ce înseamnă că sprijinul premierului Giorgia Meloni nu s-a schimbat”, a declarat Zelenski într-un interviu pentru postul italian de televiziune RAI.

“Dimpotrivă, îi mulţumesc şi o aştept (la Kiev – n.r.). Ştiu că va veni (în curând). Avem un mare respect pentru Italia şi poporul italian”, a mai afirmat el.

Citeşte şi: Preşedintele Ucrainei spune că ruşii au suferit pierderi ‘extraordinar de semnificative’ – Black News

Meloni, care a devenit în octombrie prima femei prim-ministru din Italia, a spus că intenţionează să viziteze Ucraina înainte de marcarea unui an de la începerea invaziei ruse, la 24 februarie 2022.

Ea şi-a exprimat sprijinul pentru livrări de arme către Ucraina înaintea victoriei sale în alegerile din septembrie anul trecut. În schimb, cei doi parteneri de coaliţie – Matteo Salvini, de la partidul Liga, de extremă-dreapta, şi Silvio Berlusconi, de la Forza Italia, partid conservator – au făcut în mod repetat afirmaţii pro-ruse. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Fondurile de pensii americane îl ajută pe Putin să îşi atingă obiectivele în domeniul gazelor

Fondurile de pensii americane îl ajută pe Putin să îşi atingă obiectivele în domeniul gazelor Rusia trebuie să îşi majoreze exporturile de gaze lichefiate pentru...

Trump confirmă că a vorbit cu Zelenski și că i-a promis că „va pune capăt războiului” din Ucraina

Trump confirmă că a vorbit cu Zelenski și că i-a promis că „va pune capăt războiului” din Ucraina Fostul preşedinte al SUA Donald Trump a...

Comandantul suprem al NATO: Europa şi SUA vor avea probleme cu Rusia și după încheierea războiului din Ucraina

Comandantul suprem al NATO: Europa şi SUA vor avea probleme cu Rusia și după încheierea războiului din Ucraina Europa şi SUA vor avea probleme cu...

Comandant rus, ‘ciuruit’ de către propriii săi militari. Unsprezece gloanțe au tras în el

Comandant rus, 'ciuruit' de către propriii săi militari. Unsprezece gloanțe au tras în el Comandantul unei unități ruse care luptă în Ucraina a fost „ciuruit”...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.