X

Zelenski: ‘Sunt gata pentru negocieri’ cu Putin, dar, dacă ele eşuează, ar putea însemna ‘un al Treilea Război Mondial’

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat pentru CNN că este “gata pentru negocieri” cu preşedintele rus Vladimir Putin, dar a avertizat că, dacă acestea eşuează, “ar însemna că acesta este un al Treilea Răboi Mondial”, scrie news.ro .

“Sunt pregătit pentru negocieri cu el. Sunt pregătit de doi ani. Şi cred că fără negocieri nu putem opri acest război”, a declarat Zelenski, duminică, într-un interviu pentru CNN.

Citește și :  Zelenski anunță sprijin pentru ucrainenii dislocaţi în urma invaziei ruse

“Cred că trebuie să folosim orice format, orice şansă pentru a avea o posibilitate de negociere, posibilitatea de a vorbi cu Putin. Dar dacă aceste încercări eşuează, ar însemna că acesta este un al Treilea Război Mondial”, a adăugat el.

Zelenski a îndemnat la noi negocieri zilele acestea, în timp ce se apropie a patra săptămână a invaziei Rusiei în Ucraina. Într-un mesaj video postat sâmbătă, el a cerut discuţii “fără întârziere”, avertizând că în caz contrar pierderile Rusiei vor fi “uriaşe”.

“Noi am insistat mereu pentru negocieri. Am oferit întotdeauna dialog, am oferit soluţii pentru pace”, a spus el. “Şi vreau să mă audă toată lumea, în special la Moscova. E timpul să ne întâlnim. E timpul să vorbim. E timpul să refacem integritatea teritorială şi dreptate pentru Ucraina”.

Citește și : ‘Zeci de victime’ după bombardamentele şi atacurile aeriene din Nikolaev (oficiali)

Anterior, Zelenski a spus că priorităţile sale la negocieri sunt clare: “Sfârşitul războiului, garanţii de securitate, suveranitate, refacerea integrităţii teritoriale, garanţii reale pentru ţara noastră, protecţie reală pentru ţara noastră”.

Tags: al Treilea Răboi MondialrazboiVladimir PutinVolodimir Zelenski
Categorii: DiasporaRăzboi in Ucraina