Zelenski susține că există dovezi ale unor crime de război comise de ruși la Izium

Publicat:

Președintele Volodimir Zelenski a declarat vineri că mulți ucraineni au fost îngropați în diferite locuri din nord-estul recent recucerit, inclusiv familii întregi și persoane care au fost torturate, relatează Reuters, informează mediafax.

Într-un interviu acordat în biroul său, el a declarat pentru Reuters că o anchetă este în curs de desfășurare cu asistență internațională și că există dovezi ale unor crime de război comise de ruși în acele zone.


Citește și : Taiwanul nu vede cu ochi buni apropierea dintre Putin şi Xi: ‘Dăunează păcii internaţionale!’

“În prezent, există 450 de persoane moarte, îngropate. Dar mai sunt și altele, morminte separate ale multor persoane. Oameni torturați. Familii întregi în anumite teritorii”, a spus el.

Întrebat dacă există dovezi ale unor crime de război, el a spus: “Toate sunt acolo. Comisii de anchetă cu parteneri internaționali, comisii de anchetă comune”, a spus el.

“Procurorii noștri lucrează, de asemenea, cu cei internaționali. Există unele dovezi și se fac evaluări, ucrainene și internaționale, iar acest lucru este foarte important pentru noi, pentru ca lumea să recunoască acest lucru.”

Rusia neagă că ar fi vizat civili și a declarat în trecut că acuzațiile de încălcare a drepturilor omului sunt o campanie de denigrare.

Citește și : Incendiu violent într-un zgârie-nori din China

Guvernatorul regiunii Harkov, Oleh Synhubov, a declarat vineri reporterilor, la unul dintre locurile de înmormântare din orașul Izium, că unele corpuri exhumate acolo au fost găsite cu mâinile legate.

Moscova nu a făcut niciun comentariu cu privire la descoperirile din Izium.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Referendum în Ucraina pentru pace? Kliciko avertizează: ‘Ar fi un coșmar, dacă ar trebui să ne luptăm încă doi ani’

Referendum în Ucraina pentru pace? Kliciko avertizează: 'Ar fi un coșmar, dacă ar trebui să ne luptăm încă doi ani' Probabil că Ucraina va fi...

Rafael Nadal și Alexander Zverev au pierdut finalele de la Bastad și Hamburg

Rafael Nadal și Alexander Zverev au pierdut finalele de la Bastad și Hamburg Nadal a pierdut în 2 seturi în finala cu Borges, scor 2-6,...

Jurnalist român: Israelul poate rezista pe mai multe fronturi, dar riscă să se extindă conflictul

Jurnalist român: Israelul poate rezista pe mai multe fronturi, dar riscă să se extindă conflictul Statul Israel are capacitate de a rezista mai multor fronturi...

O peșteră care ar putea adăposti astronauți, descoperită sub Marea Liniștii de pe Lună

O peșteră care ar putea adăposti astronauți, descoperită sub Marea Liniștii de pe Lună Pe măsură ce luna plină strălucește pe cerul nopții în acest...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.