X

Zelenski: Trebuie să provocăm pagube maxime tuturor poziţiilor ruseşti şi facem acest lucru

Zelenski: Trebuie să provocăm pagube maxime tuturor poziţiilor ruseşti şi facem acest lucru

Operaţiunea Ucrainei în regiunea Kursk contribuie la distrugerea logisticii armatei ruse şi la consumarea rezervelor acesteia, a declarat, vineri, preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski.

„Au existat deja mai multe rapoarte ale comandantului-şef Sirski privind situaţia de pe linia frontului şi operaţiunea noastră în regiunea Kursk. Putem vedea că ocupantul suferă pierderi, iar acest lucru este util, foarte util pentru apărarea noastră: se referă la distrugerea logisticii armatei ruse şi la consumul rezervelor sale. Trebuie să provocăm pagube maxime tuturor poziţiilor ruseşti şi o facem”, a spus el, potrivit stiripesurse.md.

Citește și: Kievul anunţă că vrea să oblige Moscova, prin ofensiva în Rusia, la negocieri ‘echitabile’

Preşedintele a adăugat că şeful apărării a raportat, de asemenea, cu privire la măsurile defensive ale Ucrainei în Donbas, şi anume direcţiile Pokrovsk şi Toreţk. Potrivit acestuia, a existat, de asemenea, un raport privind avansul forţelor armate în regiunea Kursk.

‘Eliminăm prezenţa militară rusă în zona operaţiunilor noastre şi alimentăm fondul de schimb pentru ţara noastră’, a subliniat el.

După cum a raportat Ukrinform, comandantul-şef Oleksandr Sirski a informat că forţele ofensive ucrainene au avansat în unele zone de la 1 km la 3 km spre inamic.

Citește și: Poliția înăsprește măsurile de control pe întreg teritoriul țării pentru a responsabiliza șoferii

Tags: KurskPokrovskToreţkZelenski
Externe