Ziarul, care şi-a pus pe copertă poza lui Navalnîi, DISPARE de la tarabele din Rusia

Publicat:

Ziarul, care şi-a pus pe copertă poza lui Navalnîi, DISPARE de la tarabele din Rusia

Autorităţile ruse au retras aproape toate exemplarele celui mai nou număr al săptămânalului Sobesednik de la chioşcurile de ziare, prima publicaţie din ţară care a pus pe prima pagină imaginea liderului de opoziţie Aleksei Navalnîi, decedat în urmă cu cinci zile în închisoare, moarte pentru care familia, opoziţia şi Occidentul acuză Kremlinul, scrie EFE, potrivit stiripesurse.ro.

“Totul este foarte serios şi chiar un pic înfricoşător pentru noi. De ce a fost recheziţionat (întreg tirajul)? Nu ştim. Nu am încălcat nicio lege”, a declarat Elena Milcianovskaia, jurnalistă la acest săptămânal, pentru canalul de Telegram SotaVision.


Citeşte şi: Moscova acuză British Council de spionaj pentru Ucraina – Stiripesurse.md

Exemplarele cu fotografia lui Navalnîi pe copertă, care a putut fi cumpărat miercuri de EFE, au dispărut de la chioşcurile de ziare ale lanţurilor Pressa&Peciati.

Ziarul, care şi-a pus pe copertă poza lui Navalnîi, DISPARE de la tarabele din Rusia

Potrivit publicaţiei independente Meduza, la unul dintre chioşcuri vânzătorul i-a explicat unui client că a primit ordin “să nu vândă numărul respectiv”.

Milcianovskaia a declarat că a primit telefoane insultătoare şi ameninţătoare de la cititorii cărora nu le-a plăcut coperta.

Jurnalista a explicat că în stoc au mai rămas aproximativ 100 de exemplare, care pot fi cumpărate cash cu 100 de ruble (puţin peste 1 euro) de la redacţia săptămânalului Sobesednik din Moscova.

Ziarul, care şi-a pus pe copertă poza lui Navalnîi, DISPARE de la tarabele din Rusia

Cu toate acestea, ea a estimat pierderile suferite din cauza confiscării tirajului la aproape 300.000 de ruble (aproximativ 3.200 de dolari).

“Sobesednik” (“Interlocutor”), o publicaţie fondată în perioada sovietică (1984), a pierdut deja numeroase contracte de publicitate de când a început campania militară rusă în Ucraina, în urmă cu doi ani, pe lângă faptul că autorităţile i-au blocat accesul la site.

“Mai există încă speranţă!”, se poate citi pe coperta săptămânalului care a fost pus în vânzare săptămâna aceasta.

Publicaţia include pe prima pagină o fotografie mare cu Navalnîi zâmbind şi fluturând din mână.

Ziarul, care şi-a pus pe copertă poza lui Navalnîi, DISPARE de la tarabele din Rusia

În interior, săptămânalul relatează despre moartea liderului de opoziţie şi despre acuzaţiile văduvei sale, Iulia Navalnaia, la adresa preşedintelui rus Vladimir Putin.

Materialul include, de asemenea, comentarii din partea cetăţenilor ruşi şi imagini cu flori depuse în memoria sa în întreaga ţară.

Presa şi televiziunea rusă controlate de stat au ignorat complet moartea lui Navalnîi, cu excepţia publicaţiei economice RBC.

Moartea subită a lui Navalnîi în închisoare a fost acoperită pe larg de media independentă din exil, care a acuzat deschis autorităţile de uciderea liderului opoziţiei ruse. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Patrick Turner, numit reprezentant al NATO în Ucraina

Patrick Turner, numit reprezentant al NATO în Ucraina Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a anunţat miercuri numirea britanicului Patrick Turner în calitate de reprezentant...

Peste 50 de milioane de euro vor fi investiți pentru reabilitarea energetică a circa 50 de școli

Peste 50 de milioane de euro vor fi investiți pentru reabilitarea energetică a circa 50 de școli Peste 50 de milioane de euro vor fi...

Putin cere controlarea minării de criptomonede, ca urmare a consumului ridicat de electricitate

Putin cere controlarea minării de criptomonede, ca urmare a consumului ridicat de electricitate Preşedintele rus Vladimir Putin a avertizat miercuri asupra "creşterii necontrolate" a consumului...

Siegfried Mureșan: Parlamentul European solicită sprijin pentru R. Moldova în procesul de aderare

Siegfried Mureșan: Parlamentul European solicită sprijin pentru R. Moldova în procesul de aderare Parlamentul European a adoptat astăzi, cu largă majoritate, o rezoluție „prin care...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.