Ziarul venezuelean El Nacional, condamnat să plătească despăgubiri de 13,4 milioane de dolari unui lider chavist

Publicat:

Ziarul venezuelean critic la adresa guvernului El Nacional a fost găsit vinovat vineri că a provocat un “prejudiciu moral grav” unui înalt responsabil chavist şi i s-a ordonat să-i plătească despăgubiri de 13,4 milioane de dolari, relatează sâmbătă France Presse, potrivit agerpres.  

Un tribunal din Caracas a pronunţat decizia în favoarea lui Diosdado Cabello, deputat şi numărul doi al Partidului Socialist Unit din Venezuela (PSUV), la putere.


Citește și : Preşedintele sloven neagă orice proiect de redesenare a frontierelor în Balcani

Instanţa i-a ordonat să plătească “suma în bolivari echivalentă” cu 237.000 de petro, o criptomonedă creată de regimul chavist, echivalând cu aproximativ 13,4 milioane de dolari la cursul oficial de schimb, potrivit hotărârii.

“Prejudiciul moral cauzat este foarte grav întrucât i-a afectat în mod direct persoana şi familia”, a declarat tribunalul.

Diosdado Cabello a dat în judecată El Nacional pentru defăimare în 2015, în urma reproducerii unui raport al ziarului spaniol ABC care îl lega de traficul de droguri. În acelaşi timp, el a depus o plângere împotriva ABC în Spania şi Wall Street Journal în Statele Unite. Aceste două plângeri au fost respinse.

În iunie 2018, Cabello a câştigat procesul din Venezuela împotriva presei, care a numit decizia un atac asupra libertăţii de exprimare.

Curtea a dispus apoi plata unui miliard de bolivari sau echivalentul a aproximativ 600 de dolari pe piaţa neagră de atunci.

Citește și : Partidul Comunist cubanez pune capăt dinastiei Castro şi lasă locul unei noi generaţii

El Nacional, un ziar emblematic fondat în 1943 de scriitorul venezuelean Miguel Otero Silva, a încetat să circule în ediţie tipărită în decembrie 2018 după 75 de ani de istorie, inclusiv două decenii de opoziţie faţă de guvernele lui Hugo Chavez (1999-2013) şi ale succesorului său, Nicolas Maduro.

Guvernul Maduro acuză presa că a servit comploturilor opoziţiei pentru a-l răsturna.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Zeci de tigri şi lei în captivitate au murit în Vietnam; a fost detectată gripă aviară

Zeci de tigri şi lei în captivitate au murit în Vietnam; animalele erau pozitive la gripă aviară Zeci de tigri şi lei în captivitate au...

Singurătatea şi dependenţa de internet, printre principalele probleme din domeniul sănătăţii mintale (psihiatru)

Singurătatea şi dependenţa de internet, printre principalele probleme din domeniul sănătăţii mintale (psihiatru) ''Singurătatea şi dependenţa de internet se vor numără printre principalele probleme de...

Pandemia Covid-19 a scăzut temperatura nocturnă a Lunii

Pandemia Covid-19 a scăzut temperatura nocturnă a Lunii Temperatura nocturnă a Lunii a scăzut semnificativ în timpul perioadei de izolare globală din primăvara anului 2020,...

Instanța a decis: rămășițele lui Diego Maradona pot fi mutate

Instanța a decis: rămășițele lui Diego Maradona pot fi mutate Rămășițele lui Diego Maradona pot fi mutate. Decizia aparține unui tribunal din Argentina. Copiii celebrului...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.