X

Zilele Diasporei, desfășurate în localități din toate colțurile țării

Zilele Diasporei, desfășurate în localități din toate colțurile țării

Zilele Diasporei, organizate tradițional în Republica Moldova în luna august, sunt marcate în zeci de localități din țara noastră prin diverse activități, inclusiv festivaluri, șezători, concerte, excursii și drumeții, informează MOLDPRES

Astfel, Alianța Asociațiilor de Băștinași din Moldova a anunțat astăzi lansarea Zilelor Diasporei la nivel local, cu un calendar plin de activități inedite pentru toată luna august, organizate în localități din toate colțurile țării, potrivit radiochisinau.md.

Citește și: Alertă de călătorie în Grecia. Recomandările MAE

Festivaluri, șezători, concerte, excursii și drumeții – sunt activități care îndeamnă băștinașii reveniți acasă să re-descopere localitățile de origine și potențialul acestora. Totodată, vor fi organizate ședințe și ateliere de discuții, care oferă ocazia ca băștinașii să discute împreună cu localnicii și liderii de instituții despre dezvoltarea locală.

În așa fel, peste 55 de localități cheamă băștinașii acasă pentru a pune la cale dezvoltarea locală într-o atmosferă lucrativă, dar și plăcută.

Oficiul Național al Turismului a specificat că localitățile Republicii Moldova au un potențial turistic deosebit, iar prin organizarea de asemenea de evenimente în comunități diaspora revine și redescoperă oferta turistică locală.

Citește și: VIDEO Momentul când șeful regiunii Kursk i-a spus lui Putin că Rusia a pierdut controlul asupra a 28 de așezări din regiune, iar președintele Rusiei l-a întrerupt

Guvernul a dat start în această săptămână activităților dedicate Zilelor Diasporei. Astfel, cetățenii reveniți acasă din diasporă sunt invitați să participe, până la 23 august, la un șir de evenimente, inclusiv Festivalul „Ne vedem acasă”, Diaspora Business Forum și Forumul Tinerilor din Diasporă. Participanții vor discuta despre parcursul european al țării noastre, programele pe care Executivul le pune la dispoziția celor care vor să revină acasă, dar și contribuția membrilor diasporei la dezvoltarea comunităților, precum și oportunitățile investiționale.

Tags: republica moldovaZilele Diasporei
Diaspora