X

Zilele Diasporei: Prima ediție a Festivalului ‘DOR de Chișinău’

Zilele Diasporei: Prima ediție a Festivalului ‘DOR de Chișinău

Primăria Municipiului Chișinău anunță desfășurarea primei ediții a Festivalului „DOR de Chișinău”, un eveniment menit să celebreze Zilele Diasporei, care se desfășoară anual la sfârșitul celei de-a treia săptămâni a lunii august.

Pe 17 august 2024, între orele 16:00 și 22:00, strada pietonală „Eugen Doga” va deveni spațiu de întâlnire pentru toți cei care simt dorul de a reveni acasă, potrivit provincial.md.

Citește și: Alertă de călătorie în Grecia. Recomandările MAE

Festivalul „DOR de Chișinău”, organizat în cadrul Zilelor Diasporei, pune în valoare bogăția culturală și conexiunile puternice pe care le reprezintă diaspora moldovenească, aducând împreună comunitatea diasporei din întreaga lume pentru a consolida legăturile și a împărtăși experiențe.

Programul festivalului include recitaluri ale artiștilor îndrăgiți de moldovenii de pretutindeni, expoziții de artă, întâlniri cu scriitori și târguri de meșteșugari și artizani, ateliere creative și proiecții de filme. Pe scena festivalului vor urca atât artiști naționali, cât și internaționali.

Pentru toți cei care simt dorul de a reveni acasă, acest festival reprezintă mai mult decât un simplu eveniment cultural – este o călătorie emoțională către rădăcini, gustul autentic al mâncării ca la mama acasă, revederea chipurilor familiare ale celor dragi și redescoperirea frumuseților naturale și bogățiilor Moldovei.

La finalul festivalului, toți participanții vor fi invitați la o horă a diasporei, simbol al unității!

Citește și: VIDEO Momentul când șeful regiunii Kursk i-a spus lui Putin că Rusia a pierdut controlul asupra a 28 de așezări din regiune, iar președintele Rusiei l-a întrerupt

Tags: dor de ChișinauZilele Diasporei
Cultură și Media