Zilele preşedintelui venezuelean Nicolas Maduro ”sunt numărate” (oficiali americani)

Publicat:

Un important oficial american a declarat joi în Congres că zilele preşedintelui venezuelean Nicolas Maduro ”sunt numărate”, dar a avertizat că este greu de spus cât timp se va mai agăţa el de putere, relatează agenţia DPA, scrie Agerpres.

”Cred că zilele lui Maduro sunt numărate. Nu ştiu câte mai sunt”, a declarat Mark Green, şeful USAID, agenţia guvernamentală americană pentru dezvoltare, într-o audiere în Comisia pentru afaceri externe a Senatului.


Citește și : Turcia: Erdogan depune plângere împotriva unei opozante pe care o acuză că l-a „insultat”

La rândul său, emisarul american pentru Venezuela Elliot Abrams a avertizat că SUA planifică mai multe sancţiuni împotriva regimului de la Caracas.

”Am sancţionat deja numeroase instituţii financiare şi vom extinde strânsoarea”, a declarat Abrams, precizând că SUA colaborează cu aliaţii pentru măsuri şi mai severe, inclusiv blocarea bunurilor unor importanţi oficiali venezueleni.

Abrams şi Greene au afirmat de asemenea că SUA nu au în plan în prezent o intervenţie militară în Venezuela.

SUA îl susţin pe autoproclamatul preşedinte venezuelean Juan Guaido, care s-a întors în Venezuela în această săptămână, deşi Rusia şi China continuă să-l sprijine pe Maduro.

Senatori democraţi l-au interpelat pe Abrams în legătură cu azilul pentru venezuelenii care s-au refugiat în SUA şi au criticat aspru eşecul administraţiei preşedintelui Donald Trump de a elabora un statut de protecţie pentru zeci de mii de refugiaţi.

Citește și : Lupta împotriva islamiștilor în Siria „este departe de a fi terminată”, afirmă un general american

Peste trei milioane de persoane au părăsit Venezuela în ultimii ani din cauza deteriorării situaţiei umanitare, inclusiv lipsa de alimente şi medicamente şi răspândirea bolilor infecţioase. Acest exod al venezuelenilor a pus presiune pe ţări latinoamericane din regiune.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Cum va fi vremea în weekend. Prognoza meteo pentru sâmbătă şi duminică

Cum va fi vremea în weekend. Prognoza meteo pentru sâmbătă şi duminică Vremea va fi relativ frumoasă în acest weekend, fără precipitații esențiale, anunță meteorologii....

O pană informatică uriaşă mondială paralizează numeroase întreprinderi în întreaga lume

O pană informatică uriaşă mondială paralizează numeroase întreprinderi în întreaga lume O pană informatică paraliza vineri numeroase întreprinderi în întreaga lume, iar gigantul american al...

Curtea de Justiție a Uniunii Europene a anunțat data audierilor privind sancțiunile impuse lui Ilan Șor

Curtea de Justiție a Uniunii Europene a anunțat data audierilor privind sancțiunile impuse lui Ilan Șor Anul trecut, reprezentanții legali ai lui Ilan Șor au...

Modificări legislative pentru eficientizarea evaluării externe a judecătorilor și procurorilor

Modificări legislative pentru eficientizarea evaluării externe a judecătorilor și procurorilor O inițiativă legislativă care are drept scop eficientizarea evaluării externe a judecătorilor și procurorilor a...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.