X

Zimbabwe: Președintele Mnangagwa face apel la unitate și pace

Emmerson Mnangagwa, noul președinte ales din Zimbabwe, a făcut un apel la unitate și pace în urma violențelor izbucnite săptămâna aceasta, după rezultatul alegerilor electorale din țară, relatează BBC, potrivit mediafax.

Președintele a declarat că își dorește instaurarea păcii și că va deschide o investigație privind uciderea a șase persoane în cadrul protestelor izbucnite în urma alegerilor electorale.

Citește și : Pompeo îndeamnă la ”menţinerea presiunii” asupra Coreei de Nord

Nelson Chamisa, liderul opoziției, a descris victoria președintelui drept „un afront împotriva dorinței poporului”.

Alegerile recente au fost primele de la demisia președintelui Robert Mugabe.

În cadrul unei conferințe de presă, președintele Mnangagwa a declarat că Nelson Chamisa poate avea „un rol crucial în viitorul țării”. Acesta i-a propus liderului opoziției să i se alăture în apelul la pace și unitate în țară și a promis că libertatea cetățenilor va fi respectată.

În urma alegerilor, Chamisa a criticat rezultatul ca fiind corupt și a declarat că Alianța MDC va lua toate măsurile legale și constituționale pentru a-l contesta.

Citește și : Erdogan: Ankara blochează activele în Turcia ale miniştrilor americani ai Justiţiei şi Internelor

Chamisa a transmis alegătorilor că are dovezi clare că buletinele de vot au fost transpotate cu ajutorul unor camioane deschise, lucru care a permis oricui să le modifice.

Tags: MnangagwaNelson ChamisapaceunitatevotZimbabwe
Categorii: Știrile zilei