X

Zimbabwe va sacrifica 200 de elefanți pentru a hrăni populația afectată de secetă

Zimbabwe va sacrifica 200 de elefanți pentru a hrăni populația afectată de secetă

Autoritățile din Zimbabwe plănuiesc sacrificarea a 200 de elefanți pentru a sprijini comunitățile afectate de cea mai gravă secetă din ultimele patru decenii.

Zimbabwe intenționează să sacrifice aproximativ 200 de elefanți pentru a hrăni comunitățile care se confruntă cu o criză alimentară acută, cauzată de o secetă severă indusă de fenomenul El Niño, au anunțat marți autoritățile din țară, scrie Reuters, potrivit stiripesurse.

Citește și: Preşedintele Comitetului militar al NATO: Ucraina are dreptul legal şi militar de a lovi adânc în interiorul Rusiei pentru a obţine un avantaj de luptă

Tinashe Farawo, purtător de cuvânt al Zimbabwe Parks and Wildlife Authority (Zimparks), a declarat pentru Reuters că sacrificarea va avea loc în mai multe districte, inclusiv Hwange, Mbire, Tsholotsho și Chiredzi.

Seceta a distrus culturile din sudul Africii, afectând aproximativ 68 de milioane de persoane.

Farawo a spus că această măsură va contribui și la decongestionarea parcurilor naționale, care pot susține doar 55.000 de elefanți, în timp ce populația actuală este de peste 84.000.

Citește și: La scrutinele din 20 octombrie, peste hotare vor fi deschise 234 de secții de vot

Decizia vine după ce Namibia a sacrificat luna trecută 83 de elefanți din motive similare.

În același timp, Zimbabwe vrea să reînceapă comerțul cu fildeș și elefanți vii, având stocuri de fildeș evaluate la 600.000 de dolari, pe care nu le poate comercializa din cauza reglementărilor internaționale.

Tags: elefanţisecetaZimbabwe
Diverse