Ziua Europei: Preşedintele PPE face apel la continuarea moştenirii creştin-democrate a fondatorilor proiectului european

Publicat:

Preşedintele Partidului Popular European (PPE), Joseph Daul, a făcut apel, într-un comunicat emis joi, de Ziua Europei, la continuarea moştenirii creştin-democrate a fondatorilor proiectului european, potrivit agerpres.

“Azi, când sărbătorim Ziua Europei, reflectăm la originile Proiectului European şi la realizările Părinţilor Fondatori. Ghidaţi de valorile lor creştin-democrate, aceştia au pus bazele a ceea ce a devenit Uniunea Europeană. La alegerile europene de luna aceasta, preşedintele PPE a subliniat importanţa activităţii în spiritul declaraţiei Robert Schuman, de la care se împlinesc astăzi 69 de ani”, arată un comunicat al PPE.


Citește și : Coaliția condusă de americani a ucis șapte civili în estul Siriei

Daul a arătat că “astăzi marcăm reconcilierea unui continent şi celebrăm unitatea care ne-a făcut mai puternici şi continuă să ne întărească. Uniunea Europeană a protejat şi protejează valorile noastre fundamentale – democraţie, libertate, toleranţă şi stat de drept. Ca şi în 1950, Europa rămâne cel mai bun răspuns la provocările cu care ne confruntăm. Fie că este vorba de securitatea cetăţenilor noştri, de schimbările climatice sau de criza migraţiei, nicio ţară nu poate face faţă de una singură acestor provocări”.

“Când ne îndreptăm spre urne, e important să ne amintim ce am construit împreună şi să ne ferim de populiştii care vor să distrugă tot ce am realizat în ultimii 70 de ani. Nu putem construi viitorul Europei pe baza unui program de distrugere”, a declarat preşedintele PPE.

El a citat din celebra proclamaţie din 9 mai 1950 a ministrului francez de externe de la acea vreme, Robert Schuman: “Europa va fi construită prin realizări concrete” şi a adăugat că “PPE şi-a asumat conducerea în crize şi a transformat vremuri dificile în rezultate de succes”.

Daul a reamintit că în mandatul Comisiei Europene conduse de Jean-Claude Juncker în Uniunea Europeană au fost create 13 milioane de locuri de muncă şi s-a ajuns la cea mai scăzută rată a şomajului din ultimii 20 de ani, în timp ce imigraţia ilegală a fost redusă cu 85% faţă de nivelul din 2015, când a început criza migraţiei. “Europa socială a devenit de asemenea o realitate”, a mai spus el.

Citește și : Armata lui Bashar al-Assad a recucerit un oraș strategic din Siria

“Europa face vieţile oamenilor mai bune şi trebuie să inspire optimism pentru viitor. După al doilea război mondial, proiectul european a adus pace, prosperitate şi progres şi continuă să le aducă şi astăzi. Trebuie să mergem mai departe pe acest drum şi să le demonstrăm concetăţenilor noştri că Uniunea Europeană va oferi întotdeauna speranţă şi protecţie”, încheie declaraţia consemnată de PPE.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri?

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri? Studiu FTC: Majoritatea aplicațiilor și site-urilor web cu abonament practică...

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk Platforma X, fostă Twitter, a lui Elon Musk...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.