Ziua Naţională a Franţei s-a încheiat cu sute de arestări – VIDEO

Publicat:

Poliţia franceză a arestat sute de persoane după tulburări publice declanşate duminică, după parada de Ziua Naţională a Franţei şi victoria Algeriei în semifinala Cupei Africii pe Naţiuni la fotbal, relatează DPA, potrivit agerpres. Incidentele au continuat până luni dimineaţă.


În ciocniri au fost implicaţi huligani din rândul suporterilor Algeriei şi demonstranţi care au manifestat după parada militară de Ziua Bastiliei, 14 Iulie.

Vezi şi: Belgradul reacţionează după vandalizarea unui cimitir ortodox din Kosovo – VIDEO

Ministrul de interne Christophe Castaner a anunţat pe Twitter că au fost efectuate 282 de arestări şi a mulţumit poliţiei şi pompierilor pentru “garantarea ordinii” în întreaga ţară. Postul de radio Franceinfo a precizat că numai la Paris au fost arestate 180 de persoane, în special în legătură cu meciul de fotbal. Ziarul Le Monde a scris că arestările au fost “în primul rând” legate de sărbătorirea victoriei Algeriei.

Printre cei reţinuţi duminică se aflau şi trei lideri ai mişcării Vestelor Galbene, acuzaţi de tulburarea ordinii publice la Paris; ei au fost deja eliberaţi.

Duminică după amiază au avut loc din nou violenţe pe bulevardul parizian Champs Elysees, unde protestatarii au construit baricade folosind barierele care delimitau mulţimea, iar poliţia în echipament de intervenţie a recurs la gaze lacrimogene şi la bastoanele de cauciuc. Şeful poliţiei din Paris, Didier Lallement, a afirmat că pe bulevard au revenit, după încheierea defilării, 200 de “huligani”.

Citeşte şi: Dacă va deveni premier în UK, Boris Johnson este pregătit să negocieze un acord comercial cu Trump

Victoria de duminică cu 2-1 împotriva Nigeriei, la Cairo, a propulsat Algeria în finala Cupei Africii pe Naţiuni. Meciul va avea loc vineri, tot în capitala egipteană. Şi după meciul Algeriei din sferturile de finală, joi, au avut loc incidente violente, soldate cu 44 de arestări.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Instanța a decis: rămășițele lui Diego Maradona pot fi mutate

Instanța a decis: rămășițele lui Diego Maradona pot fi mutate Rămășițele lui Diego Maradona pot fi mutate. Decizia aparține unui tribunal din Argentina. Copiii celebrului...

Italia a simplificat condiţiile pentru angajarea muncitorilor străini

Italia a simplificat condiţiile pentru angajarea muncitorilor străini Italia a simplificat condiţiile de intrare în ţară şi a redus obstacolele birocratice pentru muncitorii străini, în...

Zeci de paramedici şi pompieri ucişi în Liban în bombardamentele israeliene din ultimele zile

Zeci de paramedici şi pompieri ucişi în Liban în bombardamentele israeliene din ultimele zile Peste 40 de paramedici şi pompieri au fost ucişi în...

Străinii fug din Liban pe măsură ce ofensiva israeliană se intensifică

Străinii fug din Liban pe măsură ce ofensiva israeliană se intensifică Cetăţenii străini din Europa, Asia şi Orientul Mijlociu - inclusiv români - au început...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.