Ziua Ușilor Deschise la BNM. Toți doritorii sunt așteptați să admire monedele de colecție

Publicat:

Ziua Ușilor Deschise la BNM. Toți doritorii sunt așteptați să admire monedele de colecție

Banca Națională a Moldovei (BNM) își deschide porțile pentru public cu prilejul aniversării a 33-a de la fondare într-un format nou, oferind doritorilor de a cunoaște ce reprezintă o bancă centrală posibilitatea de a o vizita în zilele de odihnă – 8 și 9 iunie, pentru un acces mai liber și mai extins.

Cetățeni de toate vârstele vor putea vedea expoziția BNM cu mărturii documentare din istoria monetară și să „parcurgă” etapele devenirii monedei naționale până în prezent, să admire colecția de monede comemorative și jubiliare emise de Banca Națională a Moldovei, dar și mostre ale altor bănci centrale.


De asemenea, vizitatorii vor fi invitați la câteva ateliere de lucru, concepute într-o manieră interactivă la subiecte utile din domeniul financiar-bancar. Astfel, oricine va fi interesat, va putea să examineze în mod individual la un echipament specializat elementele de siguranță ale monedei naționale în cadrul unei prezentări ample a acestora de către experții BNM.

La fel, o temă ce va fi pusă în atenția publicului va fi „Siguranța plăților fără numerar” – un aspect al vieții noastre de zi cu zi, pe care e bine să-l cunoască orice consumator.

Banca Națională a pregătit și un atelier special pentru studenții și tinerii în formare profesională în care vor fi prezentate oportunitățile de carieră la BNM.

Activitățile se vor desfășura între orele 11:00 și 17:00, la fiecare oră fixă.

Ziua Ușilor Deschise este un eveniment pe care banca centrală îl desfășoară în mod tradițional la aniversarea constituirii sale, afirmându-și transparența și dorința de a fi aproape de public.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Pandemia Covid-19 a scăzut temperatura nocturnă a Lunii

Pandemia Covid-19 a scăzut temperatura nocturnă a Lunii Temperatura nocturnă a Lunii a scăzut semnificativ în timpul perioadei de izolare globală din primăvara anului 2020,...

Instanța a decis: rămășițele lui Diego Maradona pot fi mutate

Instanța a decis: rămășițele lui Diego Maradona pot fi mutate Rămășițele lui Diego Maradona pot fi mutate. Decizia aparține unui tribunal din Argentina. Copiii celebrului...

Talentele Republicii Moldova, premiate pentru contribuțiile în artă și cultură la Gala Excelenței Muzicale

Talentele Republicii Moldova, premiate pentru contribuțiile în artă și cultură la Gala Excelenței Muzicale Talentele Republicii Moldova au fost onorate la Gala Excelenței Muzicale, eveniment...

Italia a simplificat condiţiile pentru angajarea muncitorilor străini

Italia a simplificat condiţiile pentru angajarea muncitorilor străini Italia a simplificat condiţiile de intrare în ţară şi a redus obstacolele birocratice pentru muncitorii străini, în...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.