X

Zsolt Nemeth: Universitatea de vară Balvanyos de la Băile Tuşnad va fi organizată într-un “moment cheie de stabilitate politică”

Ediţia din acest an a Universităţii de vară Balvanyos de la Băile Tuşnad va fi organizată într-un “moment cheie de stabilitate politică” în Ungaria, în urma alegerilor legislative din primăvară, a declarat marţi şeful comisiei pentru afaceri externe a parlamentului ungar, Zsolt Nemeth. Acesta a confirmat că, aşa cum a devenit deja o tradiţie, premierul ungar, Viktor Orban, urmează să susţină un discurs în faţa participanţilor, transmite MTI, potrivit agerpres.

Bucurându-se de o situaţie politică internă stabilă, Ungaria a reuşit să-şi extindă spaţiul de manevră pe plan internaţional şi a început pregătirile pentru alegerile legislative europene din 2019, a explicat politicianul ungar.

Citește și : Numărul migranților sosiți pe mare a scăzut în Italia, dar a crescut în Spania (ONU)

Zsolt Nemeth a precizat că motto-ul ediţiei din acest an a Universităţii, cu numărul 29 şi care are loc între 24 şi 29 iulie, este “Pasiunea noastră, Tusvanyos”, ceea ce arată, potrivit politicianului ungar, că discursul liber, coeziunea naţională şi viziunea unei Europe construite pe valori tradiţionale “au devenit parte a identităţii” organizatorilor şi participanţilor la eveniment.

În ce priveşte tema ediţiei din acest an, Zsolt Nemeth a explicat că a început o competiţie a viziunilor cu privire la viitorul Europei, iar Ungaria şi partidul de guvernământ Fidesz vor să-şi pună amprenta asupra acestei competiţii formând o alianţă pentru Europa naţiunilor, a consemnat MTI.

Citește și : Trump : Întâlnirea pe care am avut-o la NATO a fost grozavă, dar cea cu Vladimir Putin al Rusiei a fost încă şi mai bună

Tags: Băile TuşnadBalvanyosUngariaViktor OrbanZsolt Nemeth
Categorii: Diaspora