Zuckerberg apără Facebook în faţa Congresului, dar nu se opune unei reglementări a internetului

Publicat:

Mark Zuckerberg, patronul Facebook, a apărat din nou miercuri, în faţa parlamentarilor americani, modelul economic al reţelei de socializare Facebook, implicată într-un scandal de manipulare şi deturnare de date personale, spunând că nu se opune unei forme de reglementare a internetului pe care o consideră ”inevitabilă”, informează AFP, potrivit agerpres.

”Importanţa internetului creşte în lume şi cred că o formă de reglementare este inevitabilă”, a spus acesta, adăugând că acest lucru va trebui ”studiat cu atenţie” astfel încât să nu afecteze companiile aflate la început de drum.


Citeşte şi: Polonia şi Israelul organizează ceremonii pentru a marca Ziua de Comemorare a Holocaustului

CEO-ul Facebook a făcut faţă miercuri unui tir de întrebări din partea unei comisii parlamentare din Camera Reprezentanţilor. Făcând referire la scuzele repetate comunicate de tânărul antreprenor după scandalul Cambridge Analytica, democrata Jan Schakowsky a spus: ”acest lucru îmi demonstrează că autoreglementarea nu funcţionează”.

”Singura manieră de a rezolva această problemă de încredere este prin intermediul unei legi care să creeze şi să împuternicească o agenţie externă, dotată cu resurse şi cu autoritate legislativă în scopul protecţiei vieţii private din mediul digital şi care să se asigure că firmele protejează datele private ale utilizatorilor”, a spus democratul Mike Doyle.

Miliardarul de 33 de ani, care a răspuns în ziua precedentă întrebărilor senatorilor, şi-a recunoscut eşecul în ceea ce priveşte protejarea eficientă a datelor private ale utilizatorilor, anunţând că va lua măsuri suplimentare în această privinţă.

Citeşte şi: Vladimir Putin îi cere premierul israelian Netanyahu să nu destabilizeze Siria

Mark Zuckerberg a evitat să răspundă în mod direct unei parlamentare care l-a întrebat dacă este pregătit să schimbe modelul economic al Facebook, în prezent o reţea de socializare finanţată prin publicitate, ”in interesul protecţiei datelor private”.

”Nu sunt sigur că înţeleg ce înseamnă acest lucru”, a răspuns antreprenorul.

Zuckerberg a salutat apropiata intrare în vigoare, la 25 mai, a noului regulament european privind protecţia datelor personale (RGPD). ”În ansamblul său, RGDP va reprezenta un lucru pozitiv pentru internet”, a spus CEO-ul Facebook, explicând că ”oamenii vor înţelege care sunt mijloacele de control şi vor trebui să îşi dea consimţământul” pentru colectarea datelor personale.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Prețuri mai mici la benzină și motorină

Prețuri mai mici la benzină și motorină ANRE a anunțat prețurile la care pot fi comercializați carburanții auto, pentru ziua de mâine, 19 iulie. Litrul de...

Perciun: Va fi organizată o probă adițională a examenelor de absolvire a gimnaziului

Perciun: Va fi organizată o probă adițională a examenelor de absolvire a gimnaziului Elevii care nu au reușit să promoveze examenele de clasa a IX-a...

Statul va crea un fond mutual pentru agricultori, care va fi funcțional din 2025

Statul va crea un fond mutual pentru agricultori, care va fi funcțional din 2025 Statul va crea un  fond mutual, care va fi funcțional din...

FOTO // Trump a lansat o nouă modă. Mai mulți susținători au venit cu bandaje pe ureche la un miting republican

FOTO// Trump a lansat o nouă modă. Mai mulți susținători au venit cu bandaje pe ureche la un miting republican Mai mulți participanți la Convenția...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.