1.000 km în 12 zile: Performanța incredibilă a unei femei la 52 de ani. „Suntem limitați doar de propria gândire”

Publicat:

1 000 km în 12 zile: O femeie a reușit o performanța incredibilă la 52 de ani. „Suntem limitați doar de propria gândire”:

Natalie Dau, în vârstă de 52 de ani, a reușit performanța incredibilă de a alerga 1.000 de kilometri în doar 12 zile, din Thailanda până în Singapore. Natalie este un ultra-alergător – un sportiv care participă la curse pe distanțe care depășesc 42,2 km, lungimea unui maraton. Însă nu s-a antrenat ca o atletă toată viața ei. 

„Trebuie doar să fac câte un pas, câte un kilometru… Ultra-running-ul este o relație de dragoste și ură”, a declarat Natalie Dau, într-un mesaj vocal pe care l-a înregistrat undeva pe coasta de est a Malaeziei. scrie BBC. 


Natalie a trecut o treime din cursa sa de 1.000 de kilometri, din Thailanda până în Singapore, iar drumul devenea greu.

Citește și: Locul 1 pentru Gabriela Danilov la campionatul European de Haltere, la categoria sub vârsta de 15 ani

„Astăzi este prima dată în patru zile când mă întreb dacă voi termina cu adevărat acest lucru. Iubesc provocarea acestui sport, iubesc naturalețea, dar urăsc aceste momente de slăbiciune. Și ele vin des”,a spus ea.

Natalie a trebuit să parcurgă cel puțin 84 km pe zi – echivalentul a două maratoane – pentru a-și atinge obiectivul de a termina cursa în 12 zile.

Natalie a început să concureze când avea aproape 40 de ani, pentru a se menține în formă.

„Indiferent dacă ești primul sau ultimul, nu contează. Ai făcut ceva aproape supraomenesc, ceva ce nici măcar 0,05% din populația lumii nu va face niciodată”,a spus ea.

Dar acest lucru își pune amprenta. Era arsă de soare și epuizată după ce a alergat ore întregi sub soarele arzător din Asia de Sud-Est. Șoldul ei a început să se blocheze în prima zi. În a treia zi, a făcut o infecție a tractului urinar.

În cele din urmă, a trecut linia de sosire în centrul orașului Singapore pe 5 iunie.„Ultra-alergătorii vor să se simtă inconfortabil” 

Ultra- alergătorii sunt „un anumit tip de personalitate”, a spus Natalie.

„În unele părți ale lumii, trăim cu toții destul de confortabil. [Așa că] oamenii încearcă să se simtă puțin mai inconfortabil, iar ultra-running-ul este o modalitate foarte bună de a face acest lucru.

Dincolo de acest sentiment de realizare personală, Natalie a spus că a sperat că Proiectul 1000 va împuternici femeile. Alergarea a adunat aproape 40.000 de dolari americani pentru GRLS, o organizație caritabilă care finanțează proiecte care încurajează mai multe fete și femei să facă sport.

 „Indiferent dacă oamenii au donat sau nu, a fost o platformă pentru a transmite un mesaj”, a declarat Natalie. „De asemenea, făcând acest lucru în calitate de femeie mai în vârstă, am vrut cu adevărat să le demonstrez oamenilor că puteți continua să vă provocați pe voi înșivă. Suntem limitați doar de propriile noastre convingeri.”

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

VIDEO – Plajă secretă cu apă turcoaz și nisip alb. Unde se află. ‘Mă simt de parcă am murit și am ajuns în rai’

VIDEO - Plajă secretă cu apă turcoaz și nisip alb. Unde se află. 'Mă simt de parcă am murit și am ajuns în rai' Dacă...

ChatGPT, Gemini – UNESCO acuză inteligența artificială că amplifică dezinformarea despre Holocaust

ChatGPT, Gemini – UNESCO acuză inteligența artificială că amplifică dezinformarea despre Holocaust Inteligența artificială generativă (IA) încurajează răspândirea de informații false despre Holocaust, ceea ce...

Noaptea Muzeelor la Sate va avea loc în 31 august

Noaptea Muzeelor la Sate va avea loc în 31 august Noaptea Muzeelor la Sate anunţă startul înscrierilor la a doua ediţiei a nocturnei muzeale dedicate...

De ce e atras omul să ajungă la ‘capătul’ Pământului? Turismul extrem cuprinde planeta

De ce e atras omul să ajungă la ‘capătul’ Pământului? Turismul extrem cuprinde planeta În ciuda riscurilor, a costurilor și a problemelor de mediu legate...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.