1.000 km în 12 zile: Performanța incredibilă a unei femei la 52 de ani. „Suntem limitați doar de propria gândire”

Publicat:

1 000 km în 12 zile: O femeie a reușit o performanța incredibilă la 52 de ani. „Suntem limitați doar de propria gândire”:

Natalie Dau, în vârstă de 52 de ani, a reușit performanța incredibilă de a alerga 1.000 de kilometri în doar 12 zile, din Thailanda până în Singapore. Natalie este un ultra-alergător – un sportiv care participă la curse pe distanțe care depășesc 42,2 km, lungimea unui maraton. Însă nu s-a antrenat ca o atletă toată viața ei. 

„Trebuie doar să fac câte un pas, câte un kilometru… Ultra-running-ul este o relație de dragoste și ură”, a declarat Natalie Dau, într-un mesaj vocal pe care l-a înregistrat undeva pe coasta de est a Malaeziei. scrie BBC. 


Natalie a trecut o treime din cursa sa de 1.000 de kilometri, din Thailanda până în Singapore, iar drumul devenea greu.

Citește și: Locul 1 pentru Gabriela Danilov la campionatul European de Haltere, la categoria sub vârsta de 15 ani

„Astăzi este prima dată în patru zile când mă întreb dacă voi termina cu adevărat acest lucru. Iubesc provocarea acestui sport, iubesc naturalețea, dar urăsc aceste momente de slăbiciune. Și ele vin des”,a spus ea.

Natalie a trebuit să parcurgă cel puțin 84 km pe zi – echivalentul a două maratoane – pentru a-și atinge obiectivul de a termina cursa în 12 zile.

Natalie a început să concureze când avea aproape 40 de ani, pentru a se menține în formă.

„Indiferent dacă ești primul sau ultimul, nu contează. Ai făcut ceva aproape supraomenesc, ceva ce nici măcar 0,05% din populația lumii nu va face niciodată”,a spus ea.

Dar acest lucru își pune amprenta. Era arsă de soare și epuizată după ce a alergat ore întregi sub soarele arzător din Asia de Sud-Est. Șoldul ei a început să se blocheze în prima zi. În a treia zi, a făcut o infecție a tractului urinar.

În cele din urmă, a trecut linia de sosire în centrul orașului Singapore pe 5 iunie.„Ultra-alergătorii vor să se simtă inconfortabil” 

Ultra- alergătorii sunt „un anumit tip de personalitate”, a spus Natalie.

„În unele părți ale lumii, trăim cu toții destul de confortabil. [Așa că] oamenii încearcă să se simtă puțin mai inconfortabil, iar ultra-running-ul este o modalitate foarte bună de a face acest lucru.

Dincolo de acest sentiment de realizare personală, Natalie a spus că a sperat că Proiectul 1000 va împuternici femeile. Alergarea a adunat aproape 40.000 de dolari americani pentru GRLS, o organizație caritabilă care finanțează proiecte care încurajează mai multe fete și femei să facă sport.

 „Indiferent dacă oamenii au donat sau nu, a fost o platformă pentru a transmite un mesaj”, a declarat Natalie. „De asemenea, făcând acest lucru în calitate de femeie mai în vârstă, am vrut cu adevărat să le demonstrez oamenilor că puteți continua să vă provocați pe voi înșivă. Suntem limitați doar de propriile noastre convingeri.”

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Evenimentele Zilei de 13 iulie în Istorie

Evenimentele Zilei de 13 iulie în Istorie 13 iulie este a 194-a zi a calendarului gregorian și a 195-a zi în anii bisecți.   Sărbătorile Zilei de...

Horoscop 13 iulie 2024

Horoscop 13 iulie 2024 Astrologii vin cu veşti surprinzătoare pentru unii nativi. Nativii Săgetător au parte de stabilitate pe plan familial, iar pentru Scorpioni, este...

Start pentru ‘nunta secolului’, extravaganţa care captează atenţia planetei, de la staruri la politicieni. Nota de plată este uriaşă

Start pentru 'nunta secolului', extravaganţa care captează atenţia planetei, de la staruri la politicieni. Nota de plată este uriaşă După celebrări care au durat luni...

Arabia Saudită va găzdui prima ediţie a Jocurilor Olimpice de Esports

Arabia Saudită va găzdui prima ediţie a Jocurilor Olimpice de Esports Arabia Saudită, putere în ascensiune în sportul mondial, a fost aleasă vineri să găzduiască...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.