10 ani de închisoare pentru o poliţistă albă care şi-a ucis un vecin de culoare în Texas

Publicat:

O poliţistă albă din SUA a fost condamnată miercuri la 10 ani de închisoare pentru uciderea unui vecin de culoare, pe care l-a împuşcat mortal la domiciliul lui, în 2018, în Texas, susţinând ulterior că a greşit apartamentul, relatează AFP, potrivit agerpres.

Judecată de un tribunal din Dallas, Amber Guyger, 31 de ani, a fost găsită vinovată marţi de uciderea victimei, Botham Jean.


Citește și : Internetul din Irak, în mare parte blocat pe fondul manifestaţiilor

Ea risca între cinci şi 99 de ani de închisoare. Acuzarea a cerut să fie condamnată la 28 de ani de închisoare, vârsta pe care victima ei ar fi avut-o astăzi.

După pronunţarea sentinţei, judecătoarea Tammy Kemp a mers să o îmbrăţişeze pe mama lui Botham Jean, Allison, spunându-i câteva cuvinte la ureche. Apoi a avut un schimb scurt de cuvinte cu condamnata, care urma să fie încarcerată imediat ce a părăsit tribunalul.

”Juriul a condamnat-o pe Amber Guyger la 10 ani. Acest lucru este desigur insuficient. Întregul sistem de judecată este inadecvat şi munca trebuie să continue”, a reacţionat pe Twitter avocatul familiei victimei, Lee Merritt.

Cu o zi înainte, când poliţista a fost găsit vinovată, el a salutat ”o mare victorie pentru negrii din America”. Statisticile judiciare arată că în Statele Unite este rar cazul în care un poliţist alb care a ucis un bărbat de culoare este condamnat pentru omor.

Amber Guyger, care tocmai îşi încheiase serviciul şi purta încă uniformă, a intrat într-un apartament la etajul de deasupra sa, pe 6 septembrie 2018.

În penumbră, crezând că are de-a face cu un intrus, poliţista a deschis focul asupra unui tânăr de 26 de ani, care stătea pe canapeaua lui şi nu era înarmat.

Citește și : Atac cu cuţitul în Prefectura Poliţiei din Paris – Patru poliţişti au fost uciși

Tânărul consultant, originar din insula Sfânta Lucia, din Caraibe, a fost transportat la spital, unde a decedat din cauza rănilor.

În timpul procesului, care s-a deschis la începutul lunii septembrie, poliţista a spus că şi-a parcat maşina la alt etaj, fără să-şi dea seama de confuzie, înainte de a se îndrepta spre apartamentul în care se afla tânărul.

Ea a susţinut că a fost ”o eroare tragică” comisă după o zi de muncă şi a afirmat că a tras pentru că s-a temut că ar putea fi ucisă.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Ungaria nu va renunța „la misiunea de pace”, după criticile liderilor europeni

Ungaria nu va renunța „la misiunea de pace”, după criticile liderilor europeni Ministrul maghiar de Externe a declarat, marți, într-un interviu pentru presa rusă, că...

Zeci de școli vor beneficia de investiții pentru eficiență energetică

Zeci de școli vor beneficia de investiții pentru eficiență energetică 50 de școli din țară vor beneficia de investiții de peste 50 de milioane de...

Perciun: Banii donați în fondul clasei vor fi legalizați

Perciun: Banii donați în fondul clasei vor fi legalizați Guvernul a aprobat un regulament care prevede că părinții vor putea contribui financiar, benevol, necondiționat și...

Irina Vlah va candida la funcția de președinte al țării

Irina Vlah va candida la funcția de președinte al țării Fosta bașcană a Găgăuziei, Irina Vlah, și-a anunțat candidatura la prezidențialele din toamna lui 2024,...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.