10 combatanţi proiranieni au fost ucişi în bombardamentele din Siria

Publicat:

Cel puţin 10 combatanţi ai miliţiilor proiraniene au fost ucişi luni în Siria în raiduri aeriene “probabil” israeliene, vizând poziţiile lor în extremul estic al ţării în război, a anunţat Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), citat de France Presse, potrivit agerpres.

Loviturile au vizat “poziţii ale miliţiilor pro-Iran” la sud de oraşul Al-Bukamal, ucigând opt combatanţi irakieni şi alţi doi sirieni în provincia Deir Ezzor de la frontiera cu Irakul, a declarat directorul OSDO, Rami Abdel Rahman.


Citeşte şi: Iranul a pus în funcţiune peste 1000 de centrifuge nucleare

Bombardamentele au distrus “depozite de muniţie şi vehicule” ale acestor miliţii angajate cu forţele iraniene alături de regimul lui Bashar al-Assad, potrivit OSDO.

Israelul nu îşi revendică sistematic loviturile din Siria. De la începutul conflictului în 2011, Israelul a efectuat sute de raiduri împotriva forţelor regimului sirian, precum şi ale aliaţilor acestuia, Iranul şi Hezbollahul libanez.

La 3 septembrie, 16 combatanţi proiranieni au fost ucişi în lovituri “probabil” israeliene în Deir Ezzor, potrivit OSDO.

Coaliţia internaţională antijihadistă condusă de Washington este angajată în estul Siriei în sprijinul forţelor kurde.

În ultimele săptămâni, mai multe raiduri imputate adesea Israelului au vizat poziţii la sud de Damasc sau chiar în centrul Siriei, potrivit OSDO.

Citeşte şi: Al doilea val de coronavirus obligă mapamondul să revină la măsurile de izolare

Armata israeliană a raportat că a lovit la 3 august, cu avioane de vânătoare, elicoptere de atac şi alte avioane de luptă, ţinte militare în sudul Siriei.

După moartea unui combatant al Hezbollah la 20 iulie într-un bombardament israelian, şeful acestei formaţiuni, Hassan Nasrallah, a avertizat că organizaţia sa va ucide un soldat israelian pentru fiecare luptător al ei ucis de Israel.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Netanyahu în luptă cu armata israeliană (editorial)

Netanyahu în luptă cu armata israeliană Sara Netanyahu a acuzat săptămâna trecută la o întâlnire privată cu familiile ostaticilor că șefii armatei israeliene (IDF) încearcă...

CNN: Războaie pentru energie se vor desfășura sub apă. Rusia se pregătește

CNN: Războaie pentru energie se vor desfășura sub apă. Rusia se pregătește Cererea de energie electrică este în creștere, iar tot mai multe țări încearcă...

Vulgarizarea patriotismului, rețeta Simion-Șoșoacă

Vulgarizarea patriotismului, rețeta Simion-Șoșoacă Prima și cea mai importantă lecție a alegerilor locale și europarlamentare este confiscarea patriotismului de către partidele extremiste AUR și SOS,...

Chiar urmează să ne drogăm copiii ca să nu se mai îngrașe în halul acesta?

Chiar urmează să ne drogăm copiii ca să nu se mai îngrașe în halul acesta?   În loc să încercăm să ne schimbăm groaznicul sistem alimentar...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.