X

10 morți și 11 răniți grav în atacul din Praga

10 morți și 11 răniți grav în atacul din Praga

Bărbatul înarmat a ucis 10 persoane și a rănit grav alte 11 la Universitatea din Praga, înainte de a fi „eliminat”, potrivit poliției și serviciilor de urgență din Praga, potrivit Reuters.

Departamentul serviciilor de urgență din Praga a declarat pe platforma de socializare X că 11 persoane au fost ucise, inclusiv atacatorul, iar alte 11 au fost grav rănite, potrivit stiripesurse.ro.

Citeşte şi: Uniunea Europeană poate face R. Moldova mai puternică

Petr Nedoma, directorul Galeriei Rudolfinum, aflată la o sală de concerte situată vizavi de Piața Palach, a declarat pentru televiziunea cehă că l-a văzut pe trăgător.

„Am văzut o persoană tânără care avea o armă în mână, ca o armă automată, și trăgea spre Podul Manes. În mod repetat, cu unele întreruperi, apoi am văzut cum a tras, a pus mâinile în sus și a aruncat arma pe stradă, aceasta zăcea acolo, pe trecerea de pietoni”, a spus el.

Poliția a izolat piața și zona adiacentă clădirii, situată într-o zonă aglomerată a orașului, care are o stradă populară ce duce turiștii spre Piața Orașului Vechi.

Transmisiunea în direct a televiziunii cehe a arătat mai multe ambulanțe și mașini de poliție cu lumini intermitente aliniate lângă clădire, însoțite de sunetul sirenelor.

Citeşte şi: Radu Marian ‘a dat de greu’ în troleibuz: ‘Am încercat, nu lucrează’

Un martor a declarat pentru site-ul de știri iDnes.cz că au coborât în stația de tramvai de lângă școală și „deodată am auzit împușcături”.

Tags: atacPetr NedomaPiața PalachPraga
Externe