X

Peste 100 de oameni au fost eliberaţi dintr-o închisoare talibană din Afganistan

Forţele speciale afgane au eliberat peste o sută de persoane, între care poliţişti, femei şi copii, dintr-o închisoare a talibanilor în provincia Helmand (sudul Afganistanului) în cursul unei operaţiuni desfăşurate în cursul nopţii de miercuri spre joi, au declarat joi surse oficiale, relatează dpa, potrivit agerpres.

În total, 102 persoane care fuseseră luate ostatice de militanţi timp de un an în două sate din districtul Kajaki au fost eliberate, a declarat Jawid Saleem, purtător de cuvânt al forţelor speciale afgane.

Citeşte şi: Atac cu cuţitul într-o gară din Germania. Agresorul a fost ucis – VIDEO

Între persoanele deţinute şi eliberate se află cinci femei şi copii precum şi trei femei poliţist.

Persoanele în cauză au fost capturate din diferite motive, fiind suspectate de cooperare şi spionaj în beneficiul forţelor afgane sau pentru că făceau parte din poliţia locală, a spus Jawid Saleem.

Potrivit acestuia, persoanele deţinute de talibani au fost ţinute în condiţii grele, fără hrană şi asistenţă medicală corespunzătoare şi au fost torturate.

Omar Zwak, un purtător de cuvânt al guvernatorului din provincia Helmand, a confirmat intervenţia şi eliberarea persoanelor deţinute, spunând că acestea vor reveni în curând alături de familiile lor, dar că se află încă în custodia forţelor afgane.

Vezi şi: SUA. Au apărut primele imagini luate din telefonul atacatorului din Parkland – VIDEO

Talibanii nu au avut deocamdată nicio reacţie pe acest subiect. Ei sunt cunoscuţi pentru comiterea de execuţii extrajudiciare, precum şi pentru torturarea unor persoane suspectate că au acordat ajutor guvernului afgan şi aliaţilor internaţionali ai ţării.

Un număr de 60 de membri ai forţelor de securitate afgane au fost eliberaţi în urma unui raid al forţelor afgane şi americane asupra unei închisori talibane din districtul Baghran, din Helmand.

Tags: Afganistaninchisoareprovincia Helmandtalibani
Categorii: Știrile zilei