1000 de hondurieni pleacă într-o nouă caravană spre porțile Statelor Unite

Publicat:

Aproximativ 1.000 de hondurieni s-au strâns marţi seara în oraşul San Pedro Sular, în nordul Hondurasului, cu obiectivul de a forma o nouă caravană în drum spre ”visul american”, au indicat autorităţile, citate de AFP, potrivit agerpres.

”Sunt peste 800, aproape o mie”, a declarat un responsabil al poliţiei. Crucea Roşie îi evaluează de asemenea la peste 800 de persoane şi unii şi-au început deja periplul în vehicule aglomerate.


Citește și: Jaf ca-n filme pe aeroportul din Tirana: Hoții au fugit cu milioane de euro dintr-un avion!

Caravana, constituită după un apel lansat pe reţelele sociale, a luat prin surprindere autorităţile, care, împreună cu unii experţi, sperau că acest apel nu va avea de fapt ecou, cum s-a întâmplat deja de mai multe ori din februarie.

Începând din 13 octombrie 2018, data plecării primei caravane cu circa 2.000 de persoane, alte trei convoaie similare de migranţi au plecat către SUA, în căutare de locuri de muncă sau care fug din cauza terorii din partea narcotraficanţilor.

Citește și: După numărarea a 95% din voturi, Netanyahu pare că-și va menține fotoliul de premier în Israel

Acest aflux de migranţi, la care se adaugă salvadorieni, guatemalezi şi mexicani, îl exasperează pe preşedintele american Donald Trump, care a desfăşurat efective militare la frontiera cu Mexicul pentru a împiedica pătrunderea lor pe teritoriul SUA.

Trump caută să întărească politica americană în materie de migraţie şi numărul migranţilor ilegali reţinuţi este în creştere puternică la frontiera cu Mexicul. El s-a deplasat vinerea trecută la frontiera cu Mexicul, unde doreşte să construiască un zid pentru a opri afluxul de migranţi, una dintre principalele sale promisiuni din campania pentru 2016. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Anchetă în India privind vânzarea de bilete pentru concertele Coldplay

Anchetă în India privind vânzarea de bilete pentru concertele Coldplay Poliţia indiană a demarat o anchetă privind vânzarea pe piaţa neagră a biletelor pentru concertele...

Snapchat, acuzată că ar fi creat un mediu nesigur pentru minori

Snapchat, acuzată că ar fi creat un mediu nesigur pentru minori Snapchat este acuzată că ar fi creat un mediu nesigur pentru minori, expunându-i la...

Prinţesa Beatrice, nepoata regelui Charles, aşteaptă al doilea copil

Prinţesa Beatrice, nepoata regelui Charles, aşteaptă al doilea copil Prinţesa Beatrice, nepoata regelui Charles şi fiica Prinţului Andrew, aşteaptă al doilea copil. Prinţesa şi soţul ei...

O femeie, care s-a căsătorit cu ea însăşi, şi-a sărbătorit primul an de căsnicie cu frişcă, flori şi o cină cu friptură

O femeie, care s-a căsătorit cu ea însăşi, şi-a sărbătorit primul an de căsnicie cu frişcă, flori şi o cină cu friptură O femeie, care...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.